Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η Μακεδονία με τους αγώνες της εμπνέει πάντοτε!»

Σε όλες τις δημοτικές ενότητες γιορτάστηκε και φέτος η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα

Σε κλίμα ενότητας και με εκδηλώσεις Μνήμης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα τίμησε και φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική θύμηση και τις σελίδες του έπους που έγραψαν οι ήρωες του τόπου μας, αλλά και στέλνοντας το μήνυμα πως η Μακεδονία με τους αγώνες της εμπνέει πάντοτε! 
Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, αντιδημάρχων, εκπροσώπων του δήμου, αντιπροσωπειών των σχολείων, τοπικών φορέων και πολιτών, καθώς και εκπροσώπων της πολιτείας. Στο Πανόραμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και έγινε κατάθεση στεφάνων, ενώ το ίδιο πρόγραμμα ακολουθήθηκε στην Πυλαία, το Ασβεστοχώρι, τον Χορτιάτη, το Φίλυρο και την Εξοχή.

«Τιμήσαμε και φέτος την ιστορική μας Μνήμη και το έπος του Μακεδονικού Αγώνα. Τιμήσαμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Ταυτόχρονα στείλαμε το μήνυμα ότι η Μακεδονία εμπνέει πάντοτε, ότι οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά και ότι ιδιαίτερα σε τέτοιες ημέρες σαν αυτές που ζούμε σήμερα ο πόλεμος δεν είναι ποτέ η λύση», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Καϊτεζίδης.

Στις εκδηλώσεις Μνήμης της Πυλαίας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Σωκράτης Δωρής που κατέθεσε στεφάνι.