Έρρικα Πατρικίου: “Βρέθηκα με όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να αποκτήσω μουσική παιδεία και έρωτα για το τραγούδι και τη μουσική”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;

Η πρώτη μου μουσική ανάμνηση είναι ο λατρεμένος μου θείος που ήταν τενόρος και μαθητής του Κίμωνα Τριανταφύλλου αδελφού του Αττίκ. Ήμουν μωρό και έμενα ώρες ακίνητο ακούγοντας τον να τραγουδάει άριες.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Η ζωή, μου έχει φερθεί πολύ ευγενικά. Βρέθηκα με όλους αυτούς που συνέβαλαν στο να αποκτήσω μουσική παιδεία και έρωτα για το τραγούδι και τη μουσική. Στην άλλη ζωή ευελπιστώ να συναντήσω και το Μάνο Χατζιδάκι…

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Η πορεία μου στη μουσική ξεκίνησε από την νηπιακή μου ηλικία. Αργότερα αποφάσισα να σπουδάσω για να αντιλαμβάνομαι καλύτερα αυτά που τραγουδάω. Σαφώς επηρεάστηκα από τους κλασικούς και πιο πολύ από τον Μπαχ. Έπειτα ήρθε ο Χατζιδάκις, ο Κραουνάκης, ο ονειρεμένος Τσιτσάνης ο τρυφερός Χατζηνάσιος. Οι εκπληκτικοι ερμηνευτές Δήμητρα Γαλάνη, Βίκυ Μοσχολιού, Βασίλης Λεκκας, Τάνια Τσανακλίδου κ.α
Τους μελέτησα, τους αγάπησα και τελικά βρέθηκα με πολλούς από αυτούς στην ίδια σκηνή.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Δεν με τρομάζει τίποτα παρα μόνο η αρρώστια και ο θάνατος.
Αποτυχημένος άλλωστε είναι εκείνος που δεν προσπαθεί. Κι εγώ προσπαθώ, μελετώ και ακούω. Όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Επιτυχημένος είναι εκείνος που δίνει απλόχερα αγάπη. Ο γεναιόδωρος. Που δεν περιμένει αντάλλαγμα. Άρα δεν με τρομάζει τίποτα από τα δύο.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Η άποψη μου για τα talent show δεν είναι καλή… όμως τί σημασία έχει; αν ακόμα τα παιδιά δεν έχουν καταλάβει την εκμετάλλευση της άθλιας τηλεόρασης και τους δίνει χαρά η συμμετοχή τους στα talent show η γνώμη μου περισσεύει.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Είμαι γεμάτη από ονειρεμένες συνεργασίες. Είμαι ευγνώμων και ειλικρινά δεν έχω κάτι στο νου μου.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Φαντάζομαι πως υπάρχουν. Δεν το γνωρίζω προσωπικά. Θεωρώ πως ένας μάνατζερ μπορεί να βοηθήσει έναν καλλιτέχνη ήδη αναγνωρισμένο. Πιστεύω στην σκληρή δουλειά, στη συνέπεια και τέλος στην τύχη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Σε λίγες μέρες τελειώνουν οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών μου για τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο που είναι σε στίχους και μουσική της αγαπημένης μας Ευσταθίας. Ετοιμάζουμε λοιπόν μαζί με την Ευσταθία μια σειρά παραστάσεων για να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά μας. Συντομα θα κυκλοφορήσει και ένα single που είναι ένα ντουέτο μου μαζί με τον ονειρεμένο Βασίλη Λέκκα. Επίσης μαζί με αγαπημένους αξιόλογους συνεργάτες μου, έχουμε ετοιμάσει μια μουσική παράσταση διασκευάζοντας τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών στο ύφος της Αγγλικής ροκ σκηνής του ‘70 και κάνουμε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στα πολυ κοντινό μέλλον συμμετέχω την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ που διοργανώνει το Pentagrammo.gr και ο ραδιοφωνικός σταθμός La vita radio στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στο Gazziview. Εκεί θα ερμηνεύσω τραγούδια αγαπημένα Ελλήνων συνθετών αλλά και κάποια από τα τραγούδια του δίσκου μου που έρχεται! Θα βρίσκομαι εκεί με ένα σπουδαίο κιθαρίστα τον Παντελή Ντζιάλα.

https://youtu.be/n8ZAYMGo4PA

https://youtu.be/4MvUiwqtrL8

https://youtu.be/vxsF2Zjj9kM

https://youtu.be/MjdncocrMy8

Βιογραφικό:

Η Έρρικα Πατρικίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο και ασχολήθηκε απο μικρή ηλικία με τη μουσική. Είναι Διπλωματούχος Μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Α βραβείο και Πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, Σύγχρονου τραγουδιού και Αρμονίου. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές (Χατζηνάσιο, Μαυρουδή, Μιτζέλο, Λέκκα, Μουτσάτσου, Αλκαίου κ.α). Παρουσιάζει αφιερωματικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το μουσικό παιδικό θέατρο.
Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της single απο τη HEAVEN – 14 MUSIC με τίτλο «Κατάσαρκα» Το 2018 κυκλοφορησε το δεύτερο sIngle της με τίτλο »Κρυφτό». Και το 2019 κυκλοφορησε το τρίτο με τίτλο «στο φουστάνι» Σειρά έχει ένα ντουέτο της μαζί με τον Βασίλη Λέκκα και ακολουθεί ο πρώτος προσωπικός της δίσκος σε στίχους και μουσική της Ευσταθίας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.