Θωμάς Αστερίου: 38 άσματα του διπλού δίσκου “Μελωδικές περιπλανήσεις”

Κυκλοφορεί το διπλό πολυσυμμετοχικό άλμπουμ 38 ασμάτων, με τίτλο «Μελωδικές περιπλανήσεις» σε στίχους του καταξιωμένου Λαρισαίου δημιουργού Θωμά Αστερίου.

Τα 38 αυτά άσματα δημιουργηθήκανε σε αρμονική και μελωδική συνεργασία με χαρισματικούς και εξαιρετικούς μουσικοσυνθέτες, μαέστρους, μουσικούς, ενορχηστρωτές, ηχολήπτες, ερμηνεύτριες και ερμηνευτές.

Είναι μία συλλογή με νέα ακυκλοφόρητα ελληνικά τραγούδια καθώς και με τραγούδια που έχουνε κυκλοφορήσει στα είκοσι χρόνια της δισκογραφικής πορείας του θωμά Αστερίου με συμμετοχή του ως στιχουργός σε έντεκα δισκογραφικές παρουσίες.

Στο σύνολο τους όλοι οι συντελεστές που συνεργαστήκανε σε αυτό το διπλό cd είναι κοντά στους 140. Συμμετέχουνε Καλλιτέχνες τριών γενεών που ζούνε και καλλιτεχνούνε ανά την Ελλάδα Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κατερίνη, Πλαταμώνα, Βόλο, Λεπτοκαρυά, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Πρέβεζα, Λιτόχωρο, Βελβεντό, Λαμία, Ελασσόνα αλλά και το εξωτερικό Μόναχο Γερμανίας, Νέα Υόρκη και Τάρμπον Σπρίνγκς Φλώριδα της Αμερικής.

Ο Λαρισαίος στιχουργός, επιμελητής και παραγωγός της δισκογραφικής αυτής καταγραφής  δηλώνει ότι είναι διπλή η χαρά του διότι οι περισσότεροι των συντελεστών του διπλού αυτού δίσκου, είναι αγαπημένοι παλιοί και νέοι φίλοι, συνεργάτες και συνοδοιπόροι του, οι οποίοι με χαρά, ψυχική διάθεση και ανιδιοτέλεια συμβάλλανε στην ολοκλήρωση και στην κυκλοφορία του διπλού αυτού δίσκου και τους ευχαριστεί από καρδιάς τον καθένα ξεχωριστά.

Ειδικότερα, συμμετέχουν οι Μουσικοσυνθέτες: Σπύρος Σκορδίλης, Δημήτρης Χιονάς, Παναγιώτης Στεργίου, Θανάσης Μυλωνέρος, Στάθης Σταμελόπουλος, Πέτρος -Στάϊκος Λαγγούρας, Χριστόφορος Ζησούλης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Γρηγόρης Μητρόπουλος, Κώστας Πιτταδάκης, Ζάχος Καραμπάσης, Άκης Καντέρης, Νίκος Θεοδωρίδης, Θωμάς Γκόγκος των Ανφάν Γκατέ, Αντώνης Βλαχογιώργος και ο Μιχάλης Τερζής. Παρούσες δηλώνουν και τρεις γυναίκες μουσικοσυνθέτριες, η Ζωή Τηγανούρια, η Χάρις Τσεκούρα και η Κατερίνα Σκόδρα, όπως και η υπεύθυνη jazz διασκευής Έλενα Γκατζά.

Τα 36 τραγούδια που περιλαμβάνονται στις «Μελωδικές περιπλανήσεις», ερμηνεύουν οι: Μπάμπης Τσέρτος, Κώστας Σμοκοβίτης, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Λάμπρος Καρελάς των παιδιών της Πάτρας, Κατερίνα Τσιρίδου, Χριστόφορος Ζησούλης, Κώστας Πιτταδάκης, Μανώλης Χατζημανώλης, Αφεντούλα Ραζέλη, Λιζέτα Νικολάου, Ζάχος Καραμπάσης, Νίκος Βολιώτης, Τάσος Καζαντζίδης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ιερωνυμάκη, Νίκος Οικονομίδης, Στάθης Σταμελόπουλος, Ειρήνη Λαΐδου, Δημήτρης Μπουρνάκας, Θωμάς Σκοτίδας, Τζένη Μπάτη, Στέλιος Τζανετής, Αλέξανδρος Τσιωνάς, Αθηνά Κρικέλη, Χρήστος Παπαχρήστος, Θωμάς Στεργίου, Ρούλα Καζαντζίδη, Αχιλλέας Μοχλούλης, Δημήτρης Γκόγκος, Ελίνα Ζιάκα, Θάνος Ανδρίτσιος, Λίνα Αλατζίδου, Πάνος Κράϊας, Έλενα Γκατζά, Μαρίκα Φωτοπούλου, Μαρία Μπέλλου και Θηρίμαχος Πάκας.

Ζωγράφος των έργων τέχνης του cd είναι η διεθνούς φήμης  Ζωγράφος Χάρις Τσεκούρα, το Μάστερινγκ των ασμάτων επιμελήθηκε ο πολύ γνωστός ηχολήπτης Βασίλης Γεωργόπουλος, την επιλογή σειράς των ασμάτων έχει ο μαέστρος Πέτρος Στάϊκος Λαγγούρας, την επιμέλεια Φωτογραφίας ο Φώτης Νατσιούλης και  την γραφιστική επιμέλεια η Θωμαή Φωτίου Koukida Graphic Design. Για την προώθηση του διπλού αυτού δίσκου στην Ελλάδα και το εξωτερικό βοηθάνε το παγκόσμιο  Δίκτυο Περραιβία και η ELLOPIA New York USA της Αθηνάς Κρικέλη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του cd στο facebook “Θωμάς Αστερίου cd Μελωδικές περιπλανήσεις”.

Bio: Ο Θωμάς Αστερίου του Κωνσταντίνου και της Σοφίας γεννήθηκε στις 18/05/1970 και έζησε ως τα 16 του χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας όπου και σπούδασε Μουσική. Η καταγωγή του είναι από τα ιστορικά χωριά του Ολύμπου, το Πύθιο και τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Είναι απόγονος του Ήρωα Ιατρού της επανάστασης του Ολύμπου του 1878 Αθανασίου Αστερίου. Παίζει από 10 ετών  μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμαδάκι και τραγουδάει ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά άσματα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει άρθρα και καλλιτεχνικά αφιερώματα σε μουσικά περιοδικά και εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας ως ερευνητής της ελληνικής μουσικής. Έχει συνδιοργανώσει πολλά μουσικά αφιερώματα σε ερμηνευτές και δημιουργούς του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.

Είναι στιχουργός και μουσικοσυνθέτης με συμμετοχή σε 12 δίσκους στην  Ελλάδα και στο εξωτερικό με συνεργασία με πολλούς καλλιτέχνες της παλαιάς αλλά και της νέας γενιάς. Τραγούδια του έχουνε ερμηνεύσει ερμηνευτές όπως οι Μπ. Τσέρτος, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Σπ. Σκορδίλης, Λ.Καρελάς, Κ.Σμοκοβίτης, Μ.Χατζημανώλης, Δ.Χιονάς, Σ.Τζανετής, Κ.Τσιρίδου, Αφ.Ραζέλη, Εβ.Αγγέλου, Μ.Τερζής, Χ.Ζησούλης, Γ.Δαναού,  Χ.Παπαχρήστος, Κ.Χατζηχριστοδούλου, Μ.Κανελλοπούλου, Ζ.Καραμπάσης, Ν.Οικονομίδης,Ε.Ζιάκα, Θ.Σκοτίδας, Κ.Σκόδρα, Α.Τσιωνάς, Γ.Αποστολόπουλος,  Χρ.Ιερωνυμάκη, Σ.Σταμελόπουλος, Σ.Καρύδα, Ν.Βολιώτης, Ε.Γκατζά, θ.Πάκας, Δ.Τζήκα, Δ.Ψάρρας, Λίνα Αλατζίδου, Γ.Λίταινας,  Τ.Καζαντζίδης, Ε.Φιλίνη, θ.Μυλωνέρος, Ρ.Καζαντζίδη, Κ.Τσιάνος, Μ.Φωτοπούλου, Ζωή Τηγανούρια, Ε.Λαϊδου, Δ.Μπουρνάκας,  Π.Κράϊας, Αθ. Κρικέλη, Αχ. Μοχλούλης, Ρ.Καζαντζίδη, Θ.Ανδρίτσιος, Κ.Πιτταδάκης, Ν.Καραγιάννη, Θ.Στεργίου,  Δ.Γκόγκος, Λιζέτα Νικολάου και Μαρία Μπέλλου.

Είναι ιδρυτής και μέλος του μουσικού σχήματος «Φλοίσβος». Υπήρξε πρόεδρος και μέλος διοικητικού συμβουλίου και εθελοντής πολλών πολιτιστικών, μουσικών και φιλανθρωπικών συλλόγων. Αυτή την στιγμή είναι ενεργό μέλος με αρμοδιότητα τον τομέα του Πολιτισμού των εξής συλλόγων: παγκόσμια ομοσπονδία Ελασσονιτών, Δίκτυο Περραιβία, Μουσικός Σύλλογος Λάρισας «Η παρέα του Μ. Βαμβακάρη», Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών «Οι Σελλοί Ολύμπου», Όμιλος φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας, Αλησμόνητες Πατρίδες και Σύλλογος «ο Ιπποκράτης στην Λάρισα».

Είναι Οικονομολόγος και Προϊστάμενος του ΕΦΚΑ-Τομέας Υγειονομικών. Ζει και δημιουργεί στην πόλη της Λάρισας.