Θεραπευτική Γιόγκα

Συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου (ανοιχτή για το κοινό)
το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 12:30

Ο ΚΗΠΟΣ διοργανώνει το σεμινάριο «Θεραπευτική Γιόγκα», με εισηγήτρια την Εριφύλη Βογδοπούλου, η οποία θα μας μυήσει στη Χάθα Γιόγκα. Η πρακτική της Χάθα Γιόγκα, όταν ασκείται με στόχο θεραπευτικό, έχει αξιοσημείωτα ευεργετικά οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία, μειώνοντας τα συμπτώματα σωματικού πόνου και άλλων σωματικών ενοχλήσεων (όπως πόνο μέσης, γόνατα, ισχία, πλάτη, ημικρανίες κλπ).

Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι ήπια σωματική άσκηση, τεχνικές αναπνοής και βαθιά χαλάρωση. Ο ασκούμενος μαθαίνει να διαχειρίζεται και να μειώνει το αναπόφευκτο άγχος της καθημερινότητας, συνεισφέροντας θετικά στην υγεία του, αυξάνοντας συνάμα τα επίπεδα ενέργειας του. Η αίσθηση ευεξίας και ευφορίας που θα νιώσει μετά την κάθε συνάντηση, μακροπρόθεσμα θα ενσωματωθεί και θα γίνει τρόπος ζωής, εάν ο ίδιος το επιθυμεί.
Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να γίνει το μέσον πρόληψης και θεραπείας της νοητικής και σωματικής διάστασης του μαθητή.
Το σεμινάριο δεν θα προτείνει απλώς τρόπους για να υποφέρουμε λιγότερο από πόνους, συμπληρωματικά θα βοηθήσει τον ασκούμενο να ανακαλύψει τις αισθήσεις του σώματός του σε βαθύτερο επίπεδο. Έτσι μέσω της αυξημένης επίγνωσης που θα πετύχει, θα μπορέσει να προβλέπει και να αποτρέπει καταστάσεις επιβαρυντικές για το σώμα και την ψυχή του. Θα μάθει ασκήσεις και τεχνικές αναπνοής που θα του δώσουν τη δυνατότητα να μειώσει σωματικές ενοχλήσεις (βαθμός ελάττωσης ανάλογα με την περίσταση), ακόμα κι αν είχε την εντύπωση πως αυτό είναι κάτι το αναπόφευκτο.
Κοινώς αυτό το σεμινάριο θα αλλάξει 100% την εντύπωση που ο ασκούμενος έχει για το σώμα του και τις δυνατότητες αυτό-θεραπείας του.
Το σεμινάριο θεραπευτικής γιόγκα που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως προηγούμενης επαφής με το αντικείμενο, θα πραγματοποιηθεί σε δέκα συναντήσεις 90 λεπτών διάρκειας, κάθε Σάββατο 12:30-14:00 και το συνολικό του κόστος θα είναι 110 ευρώ (100 ευρώ φοιτητών/ ανέργων).
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ
Έναρξη: 06/10/2018
Λήξη: 15/12/2018

Εισηγήτρια: Εριφύλη Βογδοπούλου
Το ταξίδι της Εριφύλης Βογδοπούλου στο μονοπάτι της Γιόγκα και του Διαλογισμού ξεκίνησε το 2002, στην Ιταλία. Με προσωπική άπειρη πρακτική και συμμετοχή σε ποικίλα σεμινάρια στο εξωτερικό, με διάφορους δασκάλους για συνεχόμενα 16 χρόνια, αποφάσισε να αφήσει την σχεδιαστική της αγάπη για να ασχοληθεί μόνο με την Γιόγκα και την μετάδοσή της. Η ενέργεια και η ευεξία, η συνεισφορά στην υγεία, σωματική και ψυχική που η πρακτική της γιόγκα έδωσε στην ίδια, θέλει βαθιά μέσα της να γνωστοποιηθεί σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μεταμορφώσει θετικά την ζωή του. Έχοντας μεταφέρει την αγάπη της για αρχιτεκτονική-αστική μελέτη στην μελέτη του ανθρώπινου σώματος, λατρεύει να συνθέτει μαθήματα και σεμινάρια που θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, στις 12:30, όπου η εισηγήτρια θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
Πληροφορίες – εγγραφές:
Κήπος (σεμινάρια, workshops, εκδηλώσεις)
Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
τηλ: 2313078962 (18:00 – 22:00)/
e: [email protected]/ www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/twitter.com/kiposseminaria

Γραφείο Τύπου «ΚΗΠΟΣ» Σεμινάρια :
Βάσω Μιδούχα, 6973 552599, [email protected]