Θεατρική performance Forced Entertainment: Real Magic

Μια απομυθοποιητική ματιά στον κόσμο της τηλεόρασης, των ριάλιτι σόου και του γέλιου προσφέρει η παράσταση-περφόρμανς «Real Magic», που θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 2 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση αυτή θεωρείται από την κριτική η καλύτερη και πληρέστερη δουλειά της ομάδας Forced Entertainment, ενός από τα πιο μακρόβια και γνωστά σχήματα του βρετανικού πειραματικού θεάτρου.
Τρεις περφόρμερ της ομάδας, οι Richard Lowdon, Claire Marshall και Jerry Killick, δημιουργούν στη σκηνή έναν κόσμο παράλογο, κωμικοτραγικό, γεμάτο παγίδες και απρόοπτα.

Υπό τους ήχους προηχογραφημένων χειροκροτημάτων και γέλιου «κονσέρβας» συμμετέχουν σε ένα υποτιθέμενο τηλεοπτικό παιχνίδι εντελώς χαοτικό, χωρίς αρχή και τέλος, που επαναλαμβάνεται συνεχώς σε μια κωμική και σισύφεια κυκλικότητα.

Ένα παιχνίδι με «δεύτερες ευκαιρίες» και «δεύτερες υποθέσεις», όπου οι τρεις συμμετέχοντες ανακυκλώνουν τη διαρκή αναγέννηση και συντριβή των ελπίδων τους. Το «Real Magic» οδηγεί το κοινό σε ένα παραισθησιογόνο ταξίδι που πότε θυμίζει παραψυχολογικό τρικ, πότε νούμερο καμπαρέ και πότε εφιάλτη. Έτσι, στήνεται μια performance σχετικά με τη λαχτάρα για αλλαγή και απελευθέρωση από τα εύκολα κλισέ που μας πολιορκούν και μας παγιδεύουν.

Η παράσταση παρουσιάζεται στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (μειωμένο)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήρια Δήμου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους – τηλ. 2310 272022