Θεατρική παράσταση «Το όνομά μου Ελευθερία»

Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, 17,18 & 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30

Ομάδα +αίσθημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Συναισθηματική Διαλεκτική

Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής σας προσκαλεί στο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, στις 17,18 & 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 20,30, στην παράσταση «Το όνομά μου Ελευθερία» που ετοίμασε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και βασίζεται στο δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη , «Εσμέ», σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στέλιου Καλαθά.

Η δράση διαδραματίζεται στα Καλάβρυτα λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Δύο ερωτευμένοι νέοι, ο Έλληνας Δρόσος και η Τουρκάλα Εσμέ, δεν μπορούν να ελπίζουν για το μέλλον της σχέσης τους αφού έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τις αντιρρήσεις των οικογενειών τους, αλλά και τα προσωπικά τους διλήμματα απέναντι σε θέματα πατρίδας και θρησκείας.

Πρόκειται για έναν ύμνο στην Ελευθερία σε πολλά επίπεδα, ιστορικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, ερωτικό , οικογενειακό. Όταν η δύναμη της αγάπης φωλιάζει ακόμα και στις πιο αφιλόξενες εστίες, όλα είναι δυνατά. Μέσα από αυτό το τετράπρακτο δραματικό κωμειδύλλιο και τον βαθιά ποιητικό λόγο, αναδύεται η ατμόσφαιρα της εποχής, μια εποχή εσωτερικών ανακατατάξεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό πλαίσιο.

Το έργο του Περεσιάδη είναι γραμμένο στη δημοτική, σε δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο στίχο και έχει κλασική και στέρεη δομή, με κωμικές πινελιές.
Ο θίασος αποτελείται από 15 μέλη.

Τη διασκευή του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης, υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς.

Την παράσταση πλαισιώνει ζωντανή μουσική, τα σκηνικά και κοστούμια επιμελείται ο Μιχάλης Σδούγκος, σχεδιασμός φώτων Νίκος Γκούμας, σύνθεση μουσικής Λαμπρινή Γιώτη, φωτογραφία Άρτεμης Σκούλικα, υπεύθυνη παραγωγής Σοφία Ρίζου.
Με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης – Μιλήτου & Κορίνθου,
Είσοδος Ελεύθερη.

www.synaisthimatikhdialektikh.com