Θέατρο γίναμε…

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Λες και δεν υπάρχει αύριο, οι καταγγελίες δεν λένε να κοπάσουν και με το δίκιο της μια φίλη ηθοποιός λέει: “Θέατρο γίναμε”. Καθημερινά είτε επωνύμως, ή ανωνύμως, ή με υπονοούμενα βγαίνουν καινούργια σκάνδαλα στην φόρα. Και τώρα μάλιστα διευρύνεται ο κύκλος. Αρχίζουν να καταγγέλλουν και άλλου είδους σκάνδαλα- εκτός των σεξουαλικών.

Κοντά στα ξερά, καίγονται και τα χλωρά έλεγε η γιαγιά μου. Στο “χορό” αρχίζουν να μπαίνουν και ονόματα σκηνοθετών που είχαν και θέσεις εξουσίας. Ήδη στην αρένα βρίσκεται ο Σωτήρης Χατζάκης και κάποιοι ψιθυρίζουν τα ονόματα του Γιάννη Χουβαρδά και του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ενώ λοιπόν δεν γίνονται καταγγελίες από άλλους χώρους, ο κόσμος του θεάτρου είναι ανήσυχος.

Λοιπόν…

Ως γνωστό στη δίνη των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση βρέθηκε και ο Παύλος Χαϊκάλης. Η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή μιλώντας στο Open, χωρίς όμως να τον κατονομάσει δημόσια, είπε ότι ενώ φοιτούσε στη δραματική σχολή ούσα 17,5 ετών, παρενοχλήθηκε από γνωστό κωμικό ηθοποιό που της έκανε μάθημα. “Ένα πρωινό με πήρε τηλέφωνο, αυνανιζόταν, μου μιλούσε πάρα πολύ πρόστυχα. Επέμενε να συμμετέχω μαζί του στη συζήτηση αυτή. Εγώ του εξηγούσα ότι τον σέβομαι και τον θαυμάζω και ότι τον έχω σαν μπαμπά μου”. Ο Παύλος Χαϊκάλης- παρ’ όλο που δεν τον κατανόμασε – αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας: “Να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου; το θεωρώ λάθος. Δεν ακυρώνω τα λόγια της. Την Ηλιάνα την είχα μαθήτρια. Τη γνώρισα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της… Της ζητάω δημόσια συγγνώμη. Και στον πατέρα της και στη μητέρα της”.

Έγινε κόλαση στα social media. Μέχρι που βρήκαν και έβαλαν πλάνα του Χαϊκάλη από την ταινία Safe Sex, όπου – αν θυμάστε είχε σκηνή που αυνανιζόταν στο τηλέφωνο.

Από το μέτωπο του Γιώργου Κιμούλη δεν υπάρχουν νεότερα, αν και γνωστή κουτσομπόλα και κοσμική κυρία, μου σφύριξε ότι για τον Κιμούλη “πέρα βρέχει”. Την ημέρα που τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια, εκείνος το ίδιο βράδυ βρέθηκε με διάφορες πλούσιες κοσμικές φίλες του, σε δείπνο στην…

Η συνέχεια εδώ: https://bit.ly/2Z3q8iy