Η Niki Goranova στηρίζει το Love the Strays V της Dreamteam για τα αδέσποτα ζώα

Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση,
την παροχή βοήθειας, την προσφορά ζωοτροφών/ ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για τα έργα Τέχνης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6985015875 – 698928300 καθώς και στο email:  [email protected].

Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr

Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Η τέχνη από μόνη της είναι ένα πολυφωνικό και ταυτόχρονα πολεμικό εργαλείο πρόσληψης και αξιολόγησης γεγονότων. Η ίδια η τέχνη είναι μια ποιοτική σημασιολογική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να διαδωθουν σημαντικά μηνύματα. Από αυτή την άποψη οι πληροφορίες που μεταφέρονται από το έργο βοηθούν να αναδειχτεί όχι μόνο ο  καλλιτέχνης αλλά και το νόημα  του περιεχομένου στο έργο του.

Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Η τέχνη μπορεί να δώσει μηνύματα και να ενώσει ανθρώπους και το αποτέλεσμα θα έχει την δυναμική αντίδραση όλων μας στη λύση προβλημάτων. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα, τα αδέσποτα, που είναι εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες και σκληρότητα από ανθρώπους που δεν ξέρουν να αγαπούν; Θα μπορούσαμε σε διάφορα σημεία της πόλης να τοποθετηθούν ταιστρες, φαγητό και νερό. Θα ήταν πολύ σημαντικό να υπάρχει ομάδα εθελοντών του εκάστοτε δήμου να βοηθά στην περίθαλψη και στείρωση τα ζώα.

Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; Οτιδήποτε είναι ορατό από ένα σημείο και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε πέρα από το πιο άμεσο έως το πιο αόρατο. Η αντίφαση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας μεταξύ της προηγούμενης και της τρέχουσας κατανόησης του έργου, για να είναι σε θέση να μεταρρυθμίσει και να επηρεάσει τη μορφοποίηση στην κοινωνία.

Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Σημαντικό θεωρώ ότι για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει να μάθουμε να δίνουμε περισσότερο αγάπη στις ψυχές αυτές. Επιβάλλεται, από τις μικρές ηλικίες να υπάρχει παιδεία εκπαίδευσή του. Σέβομαι κάθε ζωντανό πλάσμα!!!! Στα έργα μου θέλω να αποτυπώνω την αγάπη και πόσο σημαντικό να την δίνεις γενναιόδωρα. Θα ήθελα εκ μέρους μου να συγχαρώ την ομάδα Dreamteam και τον Χρήστο Πετρίδη για το έργο τους και την αγάπη για τα ζώα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Niki Goranova

Γεννήθηκα στο Gabrovo της Βουλγαρίας. Φοίτησα στο Eπαγγελματικό Tεχνικό Λυκείου Drιαnovo, και είμαι πτυχιούχος Της σχολής Kαλών Tεχνών Trιαvna. Πολύ μικρή μετακόμισα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Aσχολούμαι με γλυπτική, street art, Τεχνοτροπίες και ελαιοχρωματισμοί. Εχω λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Γαλλία, Λιθουανία, Γερμανία και Ελλάδα. Συμμετέχω σε πολλές εθελοντικές δράσεις για τα παιδιά πού βρίσκονται στην ανάγκη, το περιβάλλον και τα ζώα.

H Dreamteam ευχαριστεί θερμά το polismagazino.gr για τη σύμπραξη
και την πολύτιμη επικοινωνία!
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr