Η Myró Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Ιωάννας Μέσσα στο χώρο του Project  Room

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2021 στις 18.00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Η Ιωάννα Μέσσα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης καθώς ασχολείται με πάθος με την τέχνη από πολύ μικρή ηλικία. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιο διαγωνισμό εικονογράφησης παιδικού βιβλίου, έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Με πολλή προσήλωση και προσπάθεια καταφέρνει να εκφράσει την καλλιτεχνική της φύση πάνω στο χαρτί ή τον καμβά.  Στοχεύει στην έκφραση του υποσυνείδητου, την απεικόνιση του ονείρου, του οράματος, των βιωμάτων. Συνδυάζει ιστορικά, πολιτιστικά, εθνικά  και άλλα στοιχεία στα έργα της. Κάθε ένα από αυτά απαιτεί πολύ χρόνο, από τη σύλληψή του, μέχρι και την εκτέλεσή του. Το περιγράφει, μάλιστα, σαν πραγματική γέννα.

Η λογοτεχνία, την οποία αγαπά και σπούδασε, τείνει να γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης της, καθώς βοηθά στην ολοκλήρωση της σκέψης της. Κυρίαρχα σύμβολα στα έργα της είναι η γυναίκα ως παντοδύναμο ον, η διαρκής μεταμφίεση, η Ελλάδα και άλλα.

Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη – Παρασκευή:17:00 – 21:00 Σάββατο:10:00 – 14:00

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr