Η Huawei παρουσιάζει το IdeaHub, το έξυπνο-επιχειρησιακό διαδραστικό σύστημα για «smart offices»

Η Huawei παρουσίασε επίσημα το προϊόν ευφυούς συνεργασίας επόμενης γενιάς IdeaHub στην Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη καθώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Πρόκειται για ένα all-scenario έξυπνο-επιχειρησιακό διαδραστικό σύστημα για «smart offices» που στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, και ιδίως της εξ’ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Από την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, οι πελάτες σε 27 χώρες μπορούν να παραγγείλουν το IdeaHub και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα IdeaHub S και IdeaHub Pro.

Το Huawei IdeaHub είναι το τελευταίας γενιάς έξυπνο εργαλείο παραγωγικότητας για τον σύγχρονο χώρο εργασίας, ειδικά σχεδιασμένο για να ενισχύει τον τρόπο συνεργασίας των ομάδων. Αυτό το «smart office» ενσωματώνει διάφορες λειτουργίες, όπως συνεργασία πολλαπλών οθονών μεταξύ κινητών και υπολογιστών, διαδραστικό whiteboard, έξυπνο handwriting, ομαδική εργασία και τηλεδιάσκεψη.

Το νέο προϊόν προσφέρει τρία μοναδικά χαρακτηριστικά στους χρήστες που αναζητούν έναν υπερσύγχρονο έξυπνο χώρο εργασίας για διαφορετικά σενάρια: ανοιχτό οικοσύστημα για cloud video conferencing, καινοτόμο, και απλό σχεδιασμό προϊόντων αντί για παραδοσιακό περίπλοκο hardware καθώς και ενσωματωμένη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Το Huawei IdeaHub υποστηρίζει υπηρεσίες 3d party mainstream video conferencing, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά την περίπλοκη διαδικασία cloud video conferencing. Παρέχει καλύτερη εμπειρία συνάντησης full 1080p HD, με κοινή χρήση περιεχομένου 4K.
Επίσης, το IdeaHub ενσωματώνει την απλότητα στο φυσικό του σχεδιασμό με τη λεπτή καλαίσθητη βάση του και τον συνδυασμό πολλαπλών καλωδίων σε ένα εξωτερικό καλώδιο τροφοδοσίας, αποτρέποντας τυχόν περιπλοκές ανάπτυξης καλωδίων. Το Ideahub έλαβε το βραβείο Red Dot 2020 λόγω του κομψού, σύγχρονου σχεδιασμού του με επίκεντρο τον χρήστη. Έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει σε οποιοδήποτε περιβάλλον, μετατρέποντας χωρίς προσπάθεια τις αίθουσες συσκέψεων, τους ανοιχτούς χώρους γραφείων, τα executive rooms και τα home offices σε έξυπνους χώρους. Ένα all in one εργαλείο παραγωγικότητας που μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει ένα whiteboard, ένα μηχάνημα προβολής και έναν επαγγελματικό εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι το IdeaHub διαθέτει λειτουργίες AI, όπως το εικονικό Acoustic Baffle, το οποίο εμποδίζει τον περιττό θόρυβο. Ταυτόχρονα, το AutoFrame προσαρμόζει αυτόματα τη γωνία της κάμερας με βάση την αίθουσα συνεδριάσεων και τον αριθμό των συμμετεχόντων. Χρησιμοποιώντας τη διάταξη των 12 μικροφώνων και την 4K κάμερα, το IdeaHub μπορεί να εντοπίσει αυτόματα τη φωνή του εκπροσώπου σε ακτίνα 8 μέτρων. Η ευρύτερη συχνότητα για μεταφορά εξασφαλίζει κρυστάλλινο, Hi-Fi ήχο σε κάθε απομακρυσμένο σημείο.
«Στόχος μας είναι να παρέχουμε καθολική τεχνολογία 4K & AI στο πλήρες φάσμα των συσκευών, καθώς και τα καλύτερα εργαλεία παραγωγικότητας, όλα με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων. Δώστε τη δυνατότητα σε όλους τους υπαλλήλους να ζήσουν μια ευχάριστη εμπειρία», ανέφερε ο Peng Li, Πρόεδρος του Cloud & AI Business Group Huawei CEE & Nordic Region.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα έναν νέο τρόπο εργασίας για όλους. Το εξ’ αποστάσεως γραφείο είναι μια νέα πραγματικότητα, η οποία απαιτεί αποτελεσματική επικοινωνία από έναν ευέλικτο έξυπνο χώρο εργασίας: «Το όραμα της Huawei είναι να φέρει τη ψηφιοποίηση σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο. Για το σκοπό αυτό, θα βοηθήσουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να δημιουργήσουν εξυπνότερους χώρους εργασίας» συμπλήρωσε ο Peng Li.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, αναζητήστε το «Huawei IdeaHub» ή επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://e.huawei.com/en/products/cloud-communications/ideahub
-End-

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων
Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloud core δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων.

Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. H Huawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της.

Στην Ελλάδα, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei Ελλάδος εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πιλοτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei Ελλάδος παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξη και κατέχει ηγετική θέση και μερίδιο αγοράς στα smartphone, tablets και wearables που διαθέτει.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei