Η Cheapart στην 84η ΔΕΘ 2019

Για 6η χρονιά, η Cheapart θα βρίσκεται μέσα στη 84η ΔΕΘ, 7 – 15 Σεπτεμβρίου 2019, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Το περίπτερο της Cheapart επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Η Cheapart πραγματοποιείται για έκτη χρονιά σε περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ και αποτελεί την πολιτιστική πρόταση του παλιότερου και μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο διεθνής χαρακτήρας της Cheapart με επιλεγμένους καλλιτέχνες, αποτελεί το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός για το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη. Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo εστιάζεται στην εξωστρέφεια, καινοτομία και την τεχνολογία.

Με στόχο το πρωτοπόρο, το σύγχρονο, το διαφορετικό, το αποτελεσματικό και την ενίσχυση της ελκυστικότητας των διεθνών εκθέσεων της, προσθέτει καινοτόμα στοιχεία ενίσχυσης της εμπορικότητας, η ΔΕΘ-Helexpo προσκαλεί την Cheapart να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η παρουσία της Cheapart στη ΔΕΘ επισφραγίζει τον χαρακτήρα της έκθεσης-ορόσιμο που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό και ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο σε ένα συμβολικά χαμηλό κόστος.

Η Cheapart στην φετινή συνεργασία της με τη ΔΕΘ φέρνει μαζί της την μεγάλη αυτή καλλιτεχνική οικογένεια εικαστικών και φιλότεχνου κοινού που συμμετέχει και παρακολουθεί συστηματικά τις εκθέσεις τα τελευταία 24 χρόνια.

Η Cheapart στη 84η ΔΕΘ 2019 στη Θεσσαλονίκη τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

CHEAPART Μέρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Cheapart
Χώρος: ΔΕΘ – Helexpo | Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Νότια Πύλη, Gate 2. Πλατεία ΧΑΝΘ
Εγκαίνια 84η ΔΕΘ: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, 2019
Εγκαίνια CHEAPART: Δευτέρα 9 /9, 20:00
Διάρκεια: 7 – 15 Σεπτεμβρίου, 2019
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο: 10:00 – 22:00 Κυριακή: 10:00 – 22:00 Καθημερινές: 16:00 – 22:00