Η ArtBlue, αναγγέλλει την ανοιξιάτικη δημοπρασία της

στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στην Λευκωσία, στις 28 Μαϊου 2019.

Εκθέσεις
KING GEORGE HOTEL, Αθήνα: 16 – 18 Μαϊου, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
HILTON CYPRUS, Λευκωσία: 26 – 28 Μαϊου, 10 π.μ. – 9 μ.μ.
Τα έργα θα εκτεθούν πρώτα στο ξενοδοχείο King George στην Αθήνα, από την Πέμπτη 16 μέχρι και το Σάββατο 18 Mαϊου. Θα ακολουθήσει έκθεση στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στην Λευκωσία από την Κυριακή 26 μέχρι και την Τρίτη 28 Μαϊου.
«Η Φελάχα», έργο εμπνευσμένο από την γοητεία και τον εξωτισμό της Ανατολής όταν πρωτοήρθε σε επαφή ο Νικηφόρος Λύτρας στο ταξίδι του το 1873 στην Μικρά Ασία, μαζί με τον Νικόλαο Γύζη, είναι ένα από τα σημαντικά έργα που προσφέρονται.

Δυο σπάνια έργα του Φώτη Κόντογλου με οικεία θέματα στην καλλιτεχνική εξέλιξη του καλλιτέχνη πρωτοεμφανίζονται στην αγορά. Το πρώτο μια λεπτομέρεια από το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, «Πορτραίτο του Καρδιναλίου Fernando Nino de Guevara» και το δεύτερο ο «Ιησούς Χριστός Παντοκράτωρ» αποτύπωση του εσωτερικού του θόλου της Ομορφοεκκλησιάς στο Γαλάτσι, ένα βυζαντινό μνημείο που επανειλημμένα επισκεπτόταν ο καλλιτέχνης και αντλούσε έμπνευση.

Οι δύο Έλληνες εικαστικοί με τεράστια διεθνή καριέρα και έργα τους στις συλλογές του ΜΟΜΑ στη Νέα Υόρκη και της Tate στο Λονδίνο, Τάκης και Παύλος, αντιπροσωπεύονται ο καθένας με ένα χαρακτηριστικό έργο: ο πρώτος με ένα «Fleur» και ο δεύτερος με ένα «Bar»..

Από την δεκαετία του ’50 παρουσιάζεται το αφηρημένο ζωγραφικό έργο «Personaggio con fiore» του Νίκου Κεσσανλή, έργο της Ιταλική περιόδου του καλλιτέχνη, το έργο «Λουλούδια» του Θάνου Τσίγκου καθώς και μια σύνθεση μεγάλης κλίμακας (70χ150 εκ) του κορυφαίου Έλληνα κεραμίστα Πάνου Βαλσαμάκη.

Μεταξύ των έργων που θα παρουσιαστούν από τη δεκαετία του ‘60 είναι το γλυπτό από μπρούτζο, «Ο Ψαράς» (1965), του Κώστα Βαλσάμη, καλλιτέχνη που ζούσε στο Παρίσι με έντονη εικαστική παρουσία στη γαλλική πρωτεύουσα και η «Θεσσαλονίκη» (1969) του Σπύρου Βασιλείου κύριου αντιπρόσωπου της γενιάς του ’30. Προχωρούμε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με το έργο «Σίφνος» του δάσκαλου της Ελληνικής τέχνης, Παναγιώτη Τέτση και στην δεκαετία του 1980 με έναν Χαρταετό του Αλέξη Ακριθάκη, καλλιτέχνη με έντονη προσωπικότητα που ενθάρρυνε τον πειραματισμό.

Θα δημοπρατηθούν μεταξύ άλλων έργα των: Νικόλαου Λύτρα, Γεώργιου Γουναρόπουλου, Κώστα Τσόκλη, Στήβεν Αντωνάκου, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Αγήνωρα Αστεριάδη, Δημήτρη Μπισκίνη, Θάλειας Φλωρά-Καραβία, Ράλλη Κοψίδη, Γεώργιου Δέρπαπα, Ανδρέα Βουρλούμη, Γεώργιου Ζογγολόπουλου, Αλέκου Φασσιανού, Τάκη Μάρθα, Βαλέριου Καλούτση, Βασίλειου Ιθακήσιου, Γιάννη Μιχαηλίδη, Μάριου Πράσινου, Γεώργιου Γεωργιάδη, Δημήτρη Περδικίδη, Γεώργιου Βαρλάμου, Βάλια Σεμερτζίδη, Τζον Χριστοφόρου και Πολύκλειτου Ρέγκου.

Μια καρφίτσα και ένα δαχτυλίδι από την Βυζαντινή συλλογή του Ηλία Λαλαούνη, της δεκαετίας του 1970, είναι μερικά από τα συλλεκτικά κοσμήματα που θα παρουσιαστούν.

Για την ArtBlue:
Η ArtBlue, είναι οίκος δημοπρασιών με ειδίκευση στην Ελληνική και Κυπριακή τέχνη, καθώς και σε συλλεκτικά κοσμήματα κορυφαίων Ελλήνων κοσμηματοπωλών. Η ArtBlue δεσμεύετε και παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης με παρουσία σε τρεις πρωτεύουσες: Αθήνα, Λευκωσία και Λονδίνο.
Κάθε έργο αξιολογείται σχολαστικά για την αυθεντικότητα, την υψηλή ποιότητα, την περίοδό του και την αντιπροσωπευτική του αξία στην γκάμα των έργων κάθε καλλιτέχνη. Αυτή η προσέγγιση, εξασφαλίζει βεβαιότητα για ασφαλείς αγορές ακόμη και για πρώτοεισερχόμενους επενδυτές στον κόσμο της ελληνικής τέχνης.