Πρόσκληση προς όλους τους ποιητές με θέμα: «Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΤΟ ΠΑΡΟΝ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Επιμέλεια: Εύα Πετροπούλου Λιανού

Αγαπητοί Φίλες & Φίλοι,

Κατά τον αναμνηστικό εορτασμό της επετείου του Υγειονομικού Αγώνα των Ελλήνων την 01.09.2023, προκηρύξαμε την ανάθεση της εκπόνησης Ποιημάτων προς γνωστούς ή, μη ποιητάς, προκειμένου να εκδοθεί ηλεκτρονικά, ΔΩΡΕΑΝ Ανθολόγιο με θέμα: «Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΤΟ ΠΑΡΟΝ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Από τις 16.08.2021 και με ημέρα ορόσημο την 01.09.2021, χιλιάδες υγειονομικοί στερήθηκαν το βιοποριστικό λειτούργημά τους, προκειμένου να αγωνιστούν ενάντια στην υποχρεωτικότητα Ιατρικών Πράξεων, διαλαλώντας την φρικτή αλήθεια που γνώρισαν, σχετικά με το γνωστό «εμβολιασμό»

Κατά συνέπεια, 16 ολόκληρους μήνες έζησαν στο πεζοδρόμιο του Υπουργείου Υγείας, με την φιλότιμη και σημαντική στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας και άντεξαν όλες τις αντίξοες « καιρικές » συνθήκες, χωρίς μισθό, χωρίς έλεος, μήτε ίλεως, από την νυν ηγεσία Ελλάδος. Και εφόσον βίωσαν την πρώτη φάση του καθημερινού οδυνηρού αγώνα τους, γράφοντας ηρωϊκή ιστορία, μαζί με όλους τους Έλληνες που αντιστάθηκαν στο πλευρό τους, συνέβαλαν στην αποτροπή της επέκτασης υποχρεωτικότητος, προστατεύοντας όλη την κοινωνία.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με την όμαδα αρμόδιων που συστάθηκε, για την οργάνωση του εν λόγω Πολιτιστικού έργου, θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι διαδικασίες που αφορούν εκείνους / ες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι αρχικά παρακαλούμε να έλθουν σε έπαφη για τα περαιτέρω, με αρμόδιο πρόσωπο στο:

e-mail: [email protected] / τηλ. 69.4782.32.42

Επίσης θα είναι χαρά μας, οι συμμετέχοντες, για το καλύτερο να παραστούν εις δυο σύντομα (ελπίζουμε) ZOOM, προκειμένου να γνωριστούν με την εν λόγω ομάδα του Δ.Ε. και με τους συμμετέχοντες, καθώς να ακούσουν το χρονικό της αντίστασης δια στόματος υγειονομικών Απεργών Πείνας και να δουν ιστορικά φωτ/κα στιγμιότυπα κ.λ.π.

Υπ’ οψίν ό,τι όσοι / ες λάβουν μέρος, θα μπορούν να καταθέσουν από 1-3 ποιήματα, χώρις να αποκλείεται να εκφράσουν εν συντομία κάποιες σκέψεις στον πεζό λόγο, πάντοτε σχετικά με το θέμα και με ημερομηνία παράδοσης την 01.11.2023.

Σημειωτέον, ό,τι τα έργα θα αξιολογηθούν και ίσως (εντός του μέτρου πάντοτε) αποκλεισθούν κάποια.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

E-mail: [email protected]

Θερμά συγχαρητήρια

Ζαιρα Διγενη

polismagazino.gr