Η 60η Επέτειος του Αστερίξ έγινε 2ευρο!

Το κόμικ δημιουργήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1959, από τον συγγραφέα Ρενέ Γκοσινι και τον σκιτσογράφο Αλμπέρ Ουντερζο. Μετά από 36 περιπέτειες,  διάσημες παγκοσμίως ο αγαπημένος Γαλάτης, κεντρικός ήρωας των ιστοριών γιορτάζει τα 60 του χρόνια. Ένα γεγονός που το Νομισματοκοπείο της Γαλλίας- Monnaie de Paris-  τιμά με την έκδοση ενός νομίσματος 2 ευρώ μόνο σε ποιότητα Proof και σε blister ακυκλοφόρητο.

Περιγραφή

Στην εμπρόσθια όψη παρουσιάζεται το προφίλ του Αστεριξ με το διαβόητο κράνος με φτερά. Περιστοιχίζεται με δάφνες και Ρωμαϊκές επιγραφές που αναφέρονται στα 60 χρόνια. Επίσης η χρονολογία 2019 και RF (Γαλλική Δημοκρατία).Η πίσω όψη είναι κοινή όπως όλα τα διευρα των χωρών την Ευρωζώνης . 2 Ευρώ   με φόντο τον χάρτη .

Τα νομίσματα σε Μπλίστερ

 Το Επετειακό Διευρο με τον Αστεριξ και τον Ιντεφιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.

Το Επετειακό Διευρο με τον Οβελιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.

Το Επετειακό Διευρο με Αστεριξ και Οβελιξ σε Μπλιστερ σε ποιότητα ακυκλοφόρητο.

Τα Μετάλλια

Μίνι μετάλλιο του Ιντεφιξ 34μμ, σε ασήμι.

 Μετάλλιο με Αστεριξ και Οβελιξ σε ορείχαλκο Φλωρεντίας 120 x65μμ

Μετάλλιο του Αστεριξ με χρωματιστή ρητίνη και ορείχαλκο 68μμ

Μετάλλιο του Αστεριξ με χρώμα και ασήμι 41μμ

Μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων σε ασήμι κι ορείχαλκο 90×93μμ. Παρμένο από το κόμικ,ο Αστεριξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες ( σελ. 38 εικόνα 3). Ο Αστεριξ παίρνει το δάφνινο στεφάνι για την νίκη του παρουσία όλου του χωριού που τον συγχαίρει. Δείχνει το πνεύμα φιλίας κι αδελφότητος που υπάρχει στα άλμπουμ του Αστεριξ . Υπάρχει χαραγμένη αρίθμηση ως το 500.

Μετάλλιο ο Αστεριξ σπάει τα δεσμά σε ασήμι και ορείχαλκο.  Το σπάσιμο των αλυσίδων από τον Αστεριξ χάρη στο μαγικό ποτό που του δίνει ο Οβελιξ. Υπάρχει χαραγμένη αρίθμηση ως το 500.