Η ψυχολόγος και συγγραφέας Τζίνα Θανοπούλου παρουσίασε το βιβλίο της «Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Τζίνας Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University Συμβουλευτικής Ψυχολόγου με εξειδίκευση στην Εξελικτική Ψυχολογία και αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή, παιδιών, εφήβων, γονέων, και οικογένειας, με τίτλο «Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας» από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, στο Public Café, Συντάγματος.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν σημαντικές κυρίες από το χώρο της Ψυχολογίας, της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής, της Δημοσιογραφίας και των Κοινωνικών Επιστήμων, οι οποίες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το βιβλίο, στο οποίο η συγγραφέας αναλύει τις αξίες της συναισθηματικής νοημοσύνης που πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς για να κάνουν ευτυχισμένα παιδιά και θίγει θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την ανατροφή των παιδιών, προτείνοντας «μυστικά» ισορροπημένης διαπαιδαγώγησης.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Dr. Λίζα Βάρβογλη, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος, η Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη, Πρόεδρος & ΔΣ ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε, CEO Edu4all, η Μαέστρος Ευγενία Μανωλίδου – Γεωργιάδη, η Πόπη Καλαϊτζή – Χατζηδάκη, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταιείου Νοσοκομείου, η Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Δικηγόρος, Υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Ιδρύτρια Συλλόγου «Μητέρες στο 2000» και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθηνών, Άννα Ροκοφύλλου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η καταξιωμένη δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου, Head of Special Editions Huffpost.gr. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί φίλοι της συγγραφέως που την παρακολουθούν και την στηρίζουν στην Υποστήριξη και Συμβουλευτική Παιδιών/ Εφήβων/ Γονέων/ Οικογενειών που υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια, με σθένος, όραμα και πολλή αγάπη.

Mετά από τη παρουσίαση ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με το κοινό πάνω σε θέματα που απασχολούν γονείς, παιδιά, εφήβους και οικογένειες, σε μία περίοδο δοκιμασιών και προκλήσεων, ενώ η συγγραφέας υπέγραψε αντίγραφα του βιβλίου της που αγόρασαν όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση.

Κατα τη διάρκεια της βραδιάς η συγγραφέας δέχθηκε πολλές ευχές και δώρα από ανθρώπους που την αγαπούν και επιβραβεύουν το αξιόλογο έργο της, όπως το ξεχωριστό artpiece της αγαπημένης της φίλης Ειρήνης ΝταΪφά, ένα επάργυρο δίσκο που είχε χαραγμένο το απόφθεγμα του R. Tagor «Κάθε παιδί φέρνει το μήνυμα οτι ο Θεός δεν έχει ακόμη αποθαρρυνθεί από τον Άνθρωπο».