Η Χρύσα Μπαρζόκα στην “Ψυχή σαν θάλασσα πλατιά” από την Επίμονη Τέχνη στην Οικία Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη

“Με πολύ Επιμονή, αγώνα, μελέτη, και δίψα για μάθηση πρέπει να γινόμαστε ολοένα καθημερινά καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε και αυτό δεν πρέπει να σταματά ποτέ”

Πως και με ποια μορφή Τέχνης ασχοληθήκατε πρώτα; Ζωγραφιζα από τότε που θυμάμαι την ύπαρξη μου, πάνω στα βιβλία μου κλασικά καρδούλες, λουλουδάκια, σύμβολα, ακόμη και αργότερα κατά την ώρα παράδοσης γυμνάσιο λύκειο μου άρεσε να σκιτσαρω τύπου κομικ κάποιους καθηγητές… Όταν ήμουν δημοτικό επίσης πήγαινα μετά το σχολείο κρυφά από τους γονείς μου και παρακολουθούσα εικαστικά στην γειτονιά της γιαγιάς μου σε κάποια πρόνοια που λειτουργούσε εκεί κοντά.

Πώς φτάσατε στο καλλιτεχνικό σημείο στο οποίο βρίσκεστε και πού θεωρείτε ότι οφείλετε την εξέλιξή σας ως εικαστικός; Με πολύ Επιμονή, αγώνα, μελέτη, και δίψα για μάθηση πρέπει να γινόμαστε ολοένα καθημερινά καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε και αυτό δεν πρέπει να σταματά ποτέ.

Ποια τεχνοτροπία, σάς έχει κέρδισει περισσότερο και γιατί; Μου αρέσει να πειραματίζομαι με το χρώμα.. με μαγεύει ο τρόπος που αφηγείται το χρώμα μια ιστορία

Στη νέα παρουσίαση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης, στην Οικία του θρυλικού Μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκη εμπνευστήκατε από την ζωή και το έργο του… Θα θέλατε να μας μιλήσετε για τη δική σας φιλοτέχνηση; Ήταν ένα μικρό ζωγραφικό τρίπτυχο εμπνευσμένο από το
“Πόσο σ’ αγαπώ”
“Ελα πάρε μου τη λύπη”
“Όταν έρθουν τα σύννεφα” και μια εγκατάσταση για την “Μελαγχολία της ευτυχίας” του Μάνου Χατζιδάκι.

Πώς αισθανθήκατε που τα έργα σας βρίσκονται στην οικία που έκανε τα πρώτα του βήματα ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις και ποιο το αγαπημένο του δικό σας τραγούδι; Μεγάλη συγκινήση να έχω την αίσθηση ότι μοιράζομαι κάτι τόσο σημαντικό… Κάποιες φορές η ευτυχία μπορεί να είναι κ τρία μόλις λεπτά αιωνιότητας… Όταν τη μοιράζεσαι με παρόντες ή και απόντες πολλαπλασιάζεται στο άπειρο. Αγαπημένα πολλά άλλα το “Θάλασσα πλατιά” πραγματικά με μαγεύει.

Ποιες οι εντυπώσεις σας από την ανταπόκριση του φιλότεχνου κοινού αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που στήριξαν αυτή την ιδέα; Απίστευτη κοσμοσυρροή στο χώρο ώστε να γίνουν θεατές των έργων των Επίμονων Καλλιτεχνών και να μάθουν περισσότερα για τους καλλιτέχνες πίσω από το έργο… Θα μου μείνει αξέχαστη η θετική σκέψη διάθεση και αγάπη για την τέχνη μας από τους φιλότεχνους επισκέπτες στην Ξάνθη αλλά και από το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι του πολυχώρου και της διοίκησης, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τους ευχαριστούμε θερμα!!!

Η εικαστική παρουσία σας με την συλλογικότητα ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Ξάνθη, συνοδεία μουσικών επιλογών από έργα του Μάνου Χατζιδάκι τι συναισθήματα σάς άφησε; Τα ομορφότερα…
Θέλω ό,τι αγαπώ να το φυλάω στο πιο ασφαλές σημειο, αριστερά στην καρδιά…

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr