Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Παιδικό βιβλίο της Έρης Ρίτσου από τις εκδόσεις Κέδρος

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Η υπόσχεση του παιδιού είναι η υπόσχεση κάθε παιδιού και κάθε νέας γενιάς να φτιάξουν έναν κόσμο καλύτερο. Έναν κόσμο όπου θα υπάρχει σεβασμός και αγάπη για όλα τα πλάσματα πάνω στη γη, γιατί κάθε ζωντανή ύπαρξη είναι μοναδική και πολύτιμη.

Εικονογράφος: Έρση Σπαθοπούλου

Περιγραφή

«Μια φορά, ένας σοφός πολύ γέρος πεταλούδος μου ’χε πει το ίδιο πράγμα. Πως οι άνθρωποι δεν ξέρουν η ζωή πως είναι θαύμα», είπε μια μέρα η πεταλούδα συζητώντας με την καλή της φίλη την αρκούδα.

Όμως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Και το παιδί της ιστορίας μας θα δώσει μια υπόσχεση στα ζώα και στα πουλιά του δάσους, που τόσο αγαπά.

Βιογραφικά

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

Βιβλία της για μεγάλους: Γιατρός επαρχίας, Κέδρος, 2004, Μυστικά και αποκαλύψεις, Κέδρος, 2006, Ο νεκρός δολοφονήθηκε, Κέδρος, 2016, Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά, Κέδρος, 2017.

Βιβλία της για παιδιά: Οι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος, 2001, Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία, Κέδρος, 2002, 2017, Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της, Κέδρος, 2010, Η μαύρη πεταλούδα, Κέδρος, 2015, Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί, Κέδρος 2016, Η υπόσχεση του παιδιού, Κέδρος, 2022.

Η Έρση Σπαθούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζωγραφίζει από μικρή. Η αγάπη της για τον πειραματισμό με το φως, τα χρώματα, τις σκιές και τα σχήματα την οδήγησε σε διάφορα μονοπάτια. Από την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου και εκπαιδευτικού υλικού, μέχρι τα concept art για διαφήμιση, παιχνίδια, σκηνικά, video clips και το κινούμενο σχέδιο. Σε κάθε όμως διαφορετικό πεδίο, την ενδιέφερε το ίδιο – η δυνατότητα να εξελίσσεται η σχέση της με την εικόνα. Το ταξίδι συνεχίζεται.

ISBN: 978-960-04-5275-4, Ημ. έκδοσης: 21/06/2022, Σελ.: 32, Τιμή: 13.30€, Σκληρό εξώφυλλο, Ηλικία: από 4 ετών