Η συγγραφέας Άννα Τενέζη στην Έκθεση Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στη Θεσσαλονίκη 10-11/12/2021

Διερχόμαστε μια παράξενη περίοδο. Πολλοί άνθρωποι έχουν θορυβηθεί, άλλοι έχουν φοβηθεί, άλλοι μοιάζει να έχουν χάσει τη συνηθισμένη τους αντιληπτικότητα των πραγμάτων και του κόσμου γύρω τους. Όλοι μας έχουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεαστεί.

Ανάλογες είναι και οι συμπεριφορές του καθενός μας.

Πώς επέδρασε σε μένα το ξάφνιασμα του κορωνοϊού;

Με ξύπνησε! Για χρόνια έγραφα και αρκούμουν σ’ αυτό, με τη σκέψη ότι, αν κάτι υπάρχει καλό στα γραφόμενά μου, θα έρθει η ώρα που θα εκτιμηθεί.

Με τον κορωνοϊό όμως και με τον αποκλεισμό που μας επέβαλε, μια σκέψη ξύπνησε μέσα μου: πώς θα εκτιμηθεί κάτι που κανείς δε γνωρίζει; Αν ξαφνικά πεθάνω, τι θα γίνουν τα γραπτά μου; Ποιον θα ενδιαφέρουν πλέον;

Κι έτσι ξεκίνησα να δω τι θα μπορούσα να κάνω, δεδομένου μάλιστα ότι είχα απελευθερωθεί από το μέγιστο κομμάτι του χρόνου, που μου δέσμευαν οι υποχρεώσεις μου. Έτσι ο καορωνοϊός στάθηκε για μένα ευεργετικός!

Χάρη στον Δόκτορα κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Πρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, ήρθα σε επαφή με τον ΣΠΕΚ και τη δραστήρια και ικανότατη Πρόεδρό του κ. Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά και άρχισε η συνεργασία μας.

Σαν το αφηνιασμένο άλογο που σπάει τα δεσμά του, άρχισα να τη βομβαρδίζω με τα ανέκδοτα κείμενά μου, δεκαοχτώ μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν εκδοθεί:

Α) E-books:

1. Του Έρωτα και της Ψυχής, θεατρική διασκευή του ομώνυμου μύθου.

2. Η Αρχοντοπούλα με την πέτρινη καρδιά, παραμύθι.

Β)  Audiobooks:

1. Το κοριτσάκι που ήθελε να πάει στο φεγγαράκι

2. Τσιριτρόμ ο Ατρόμητος

3. Η Αρχοντοπούλα με την πέτρινη καρδιά

4. Το σύννεφο που χάρισε ζωή

5. Το σύννεφο που αναζητούσε την αγάπη 

Γ) Έντυπα βιβλία:

1. Μαζί στο τίποτα (μυθιστόρημα)

2. Επιστροφή στην Πατρίδα (Οδοιπορικό)

Τα άλλα καθ’ οδόν!

Τα ηλεκτρονικά και τα ακουστικά βιβλία τα διαθέτω δωρεάν στο διαδίκτυο μέσω του συνδέσμου του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και του YouTube.

Τα δύο έντυπα θα τα παρουσιάσω στο κοινό της πανέμορφης και αγαπημένης μου Θεσσαλονίκης, που τη θεωρώ πόλη μου, γιατί εδώ σπούδασα και ευτύχησα άριστων πανεπιστημιακών δασκάλων, στους οποίους οφείλω πολλά και με ευγνωμοσύνη τους θυμάμαι.

Ελπίζω η αγάπη που έχω για την όμορφη (και όχι μόνο κατ’ όνομα) Θεσσαλονίκη μου να γίνει το μέσο που θα κινητοποιήσει και θα προσελκύσει τους «συμπατριώτες» μου στην Έκθεση Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, ώστε να έρθουμε σε μια γόνιμη επαφή και γνωριμία με τους κατοίκους, που είναι πάντα η ψυχή του όποιου τόπου.

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Hellenic Cypriot Cultural Association
Web: www.cultural-association.org
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr