Άλτο: Ένα διδακτικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Ένα σκυλί σαν όλα τα άλλα… ή μήπως όχι; Ο Άλτο δεν κυνηγάει γάτες, δεν τρώει κόκαλα και δεν γαβγίζει! Άρα… είναι σκύλος; Θα βοηθήσουν οι φίλοι του στο να πάρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα ή μήπως η απάντηση κρύβεται μέσα του;

Η έμπειρη εκπαιδευτικός Δανάη Φούσκα υπογράφει ένα παραμύθι για το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, στα “θέλω” μας και στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας απαλλαγμένης από κάθε είδους προκαταλήψεις ή διακρίσεις, παραδίδοντάς μας ένα μήνυμα εξαιρετικά χρήσιμο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες.

Η Δανάη Φούσκα γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Πάντα είχε ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά, αφού όλες της οι δραστηριότητες αφορούσαν αυτά. Από φοιτήτρια εργαζόταν ως ψυχαγωγός σε παιδικά πάρτι και εκδηλώσεις. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νοσηλευτική, εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται ως σχολική νοσηλεύτρια, παρέχοντας προγράμματα αγωγής υγείας σε μαθητές. Παράλληλα με την εργασία της, είναι μέλος μιας θεατρικής ομάδας, ενώ διατηρεί και ένα κανάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά με παιδικές κατασκευές και υλικό σε θέματα αγωγής υγείας, που απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Πρόσφατα αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενώ συνεχίζει να επιμορφώνεται μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων.

Η συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού προήλθε από τη μεγάλη της αγάπη να διηγείται ιστορίες, που μπορούν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά και όχι μόνο.