Η Σοφία Μάντη παρουσιάζει την «Απόφαση»

Συμμετέχει η Ηρώ

Στίχοι – μουσική: Δημήτρης Φάκος

Η Σοφία Μάντη παρουσιάζει το τραγούδι «Απόφαση» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Φάκου. Ένα τραγούδι που πρωτοκυκλοφόρησε το 2018 από το πρώτο της album, αυτή τη φορά ως ντουέτο με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Ηρώ!

Την ενορχήστρωση και συνολικά την παραγωγή επιμελήθηκε ο Αντώνης Γούναρης, ο οποίος έπαιξε και τις κιθάρες. Η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Τόλη Κετσελίδη (studio Libra) ενώ το video clip του τραγουδιού σκηνοθέτησε ο Χρήστος Δρούτσας.

Η «Απόφαση» είναι ένα τραγούδι καρδιάς γιατί στη ζωή μας όλα μια απόφαση είναι, και τα καλά και τα άσχημα. Αν δεν ρισκάρεις στη ζωή πως θες ν’ αξίζει, πώς θα μάθεις το παρακάτω; Κάθε απόφαση ας είναι ένας φάρος για το επόμενο βήμα!

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την MLK.

Δείτε το video clip στο YouTube ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την Σοφία Μάντη

Η αγάπη του πατέρα της για τη μουσική την έφερε σε επαφή με ένα μικρό κιθαρόνι μόλις στα 7 της χρόνια. Από τότε βρίσκεται πάντα με μία κιθάρα αγκαλιά. Στα 18 της ήρθαν οι πανελλήνιες και ως αποτέλεσμα η Νοσηλευτική, μία χειρουργική ειδικότητα και ένα μεταπτυχιακό. Πάντα όμως, παράλληλα συνέχιζε την μουσική της πορεία με σπουδές στην κιθάρα, μαθήματα φωνητικής και live σε μικρές και μεγαλύτερες μουσικές σκηνές παρέα με σημαντικούς ερμηνευτές και καλλιτέχνες.

Το 2018 κυκλοφόρησε από την MLK το πρώτο της ολοκληρωμένο album με τίτλο «Απόφαση» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Φάκου.

Τον Δεκέμβριο του 2021, συγκλόνισε τον κόσμο με την ανάρτησή της από το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» περιγράφοντας τις δυσκολίες που βιώνουν οι νοσηλευτές στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναρρώσουν από τον κορονοϊό.  

«Απόφαση» 

Στίχοι

Θα καβαλήσω εγώ τη θάλασσα μια μέρα

και θα με βγάλει ένα πρωί

σ’ ένα ακατοίκητο νησί

Θα χτίσω σπίτι από άμμο και αέρα

και θα ψαρεύω στο φεγγάρι σαν παιδί

Με αστερίες θα στολίζω τα μαλλιά μου

και με δελφίνια συντροφιά

θα ρίχνω ξύλα στη φωτιά

θα ψάχνω για μαργαριτάρια

στα όνειρά μου 

με έναν ήλιο και μια ανάσα αγκαλιά

Κι αν η απόφαση μου αυτή θα μου κοστίσει

αν δε ρισκάρεις στη ζωή πως θες ν’ αξίζει

κι αν η απόφασή μου αυτή 

με βγάλει έξω απ’ τα όνειρα μου

θα ‘ναι τουλάχιστον απόφαση δικιά μου

Θα καβαλήσω εγώ τη θάλασσα μια μέρα

και θα με βγάλει ένα πρωί

σε μια απάτητη ακτή

Θα χτίσω σπίτι από άμμο και αέρα

και για αυλή μου θα ‘χω όλο το νησί