Η Νατάσα Μπαλτούνα στη συλλογική έκθεση «ΕΡΩΣ» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην Casa Bianca, για Aline Fernandez Diaz & Σπύρο Αλιμπέρτη

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Συλλογική εικαστική έκθεση: «ΕΡΩΣ» Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης.

14 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Με έμπνευση την ιστορία αγάπης του ζεύγους της Casa Bianca, Aline και Σπύρου.

Πόσο σας επηρέασε η ενασχόληση με το δικό σας αποτύπωμα στην ερωτική ιστορία της Καζά Μπιάνκα; Είναι ασύλληπτο αν σκεφτεί κανείς πως το μόνο που δεν αλλάζει με το πέρασμα του ανελέητου χρόνου, είναι η όψη του έρωτα… Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, κάθε ερωτική ιστορία σε όποια στιγμή της αιωνιότητας, μπορεί να φαντάζει ίδια και τότε και τώρα και μετά…. Αναλλοίωτη… Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την ερωτική ιστορία που στεγασε η Casa Bianca. Η αποτύπωση του έρωτα δεν γερνάει ποτέ. Αηθαλής λοιπόν, είναι και η αίσθηση που μεταφέρω μέσα από το δικό μου αισθαντικό έργο.

Σε ποιο σημείο της ιστορίας τους επιλέγετε να σταθείτε περισσότερο; Φυσικά στη νίκη τους. “Νίκη”. Αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος του έργου μου.”Έρωτα ανίκητε στη μάχη”.

Ο φλογερός έρωτας της Αλίν και του Σπύρου απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τι θα τους λέγατε αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους; Φυσικά και θα τους έδινα συγχαρητήρια για την επιμονή  και φυσικά για τη νίκη. Οχι μόνο γιατί κατάφεραν να μείνουν μαζί μέχρι τέλους παρά τις κοινωνικές αντιξοότητες, αλλά και γιατί αποτελούν σημείο αναφοράς και δύναμης στη σημερινή εποχή που κλειδωνίζονται οι αντοχές και οι ψυχές αρρωσταίνουν ολοένα και περισσότερο.

Πότε ο έρωτας Νικάει; Νομίζω Πάντα. Μα δεν νομίζω πως διαπραγματεύεται. Είναι τρισμέγιστος, κάθετος, απόλυτος. 

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ “Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να σχετίζεται και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο. Να δίνει…” Ποια είναι η άποψή σας; Η συσχέτιση σε ένα πλαίσιο γενικό μπορεί κάποια στιγμή να βρει και φράχτες μικρούς ή μεγάλους. Η συσχέτιση όμως, με τον έρωτα πρωταγωνιστή, δεν έχει όρια ποτέ. Έτσι λοιπόν, ενώ η δοτικότητα όσο ζωοδότρια κι αν είναι, κάποια στιγμή κρίνεται, συγκρίνεται και επαναπροσδιορίζεται, στον έρωτα γίνεται “ασώματη” δεν υπάρχει. Οταν δίνεις στον άλλον μετράς. Όταν δινεις στον έρωτα δεν υπάρχει ΜΈΤΡΗΜΑ, απλα δεν υπάρχει!!!! 

Αγαπημένος σας ποιητής ή στοχαστής; Μάνος Χατζιδακις.

Αγαπημένο σας μότο; “Ελευθερία ή Θάνατος”. Σε όλες του τις εκφάνσεις! 

Ποιοι θεωρείτε ότι στήριξαν κατά πολύ αυτό το πρότζεκτ; Φυσικά η Χρύσα η Μπαρτζόκα την οποία θεωρώ αρχική εμπνεύστρια του συναρπαστικου αυτού project και την ευχαριστώ θερμά που μοιράστηκε τις πρώτες σκέψεις της μαζί μου και ακολούθως ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπως και η Εβραϊκή Κοινότητα της πόλης μας. Ειναι ελπιδοφόρο πολύ, σ’αυτούς τους καημένους καιρούς να μην αφήνεται η ΤΕΧΝΗ αβοήθητη, πόσο μάλλον όταν είναι ΕΠΙΜΟΝΗ.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr