Η Μαρία Ξηρογιάννη της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Η τέχνη είναι δημιουργία και κάθε τι δημιουργικό είναι απόλαυση για την ψυχή και το νου μας”

Τι είναι η τέχνη για εσας; Θεωρώ ότι η τέχνη είναι πολύ σημαντική στη ζωή μας. Είναι ο τρόπος να εκφράζουμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας τις σκέψεις μας τα οράματά μας. Οποιαδήποτε μορφή τέχνης αποτελεί διέξοδο από τα συνηθισμένα, τα καθημερινά και τα τετριμμένα και τροφοδοτεί την ψυχή και το νου μας με νέες παραστάσεις και καινούργια μηνύματα. Η τέχνη είναι δημιουργία και κάθε τι δημιουργικό είναι απόλαυση για την ψυχή και το νου μας.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκτεθεί κάτι προσωπικό μου για πρώτη φορά στο κοινό αλλά και λίγο αγχωμένη.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Η ελεύθερη επιλογή θέματος μαζί με την ελευθερία έκφρασης, είναι πού σημαντικά για κάθε μορφή τέχνης και ειδικότερα στη ζωγραφική. Προσωπικά με βοηθούν ώστε να επιλέξω ένα θέμα που ταιριάζει στις προσωπικές μου  προτιμήσεις, εκφράζοντας ελεύθερα και τα συναισθήματά μου.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Το κόκκινο. Αγαπημένο χρώμα. Είναι φωτεινό, ζεστό, χρώμα γεμάτο ενέργεια.

Μαρία Ξηρογιάννη: Έχω σπουδάσει οικονομικές και πολιτικές επιστήμες και εργάσθηκα στο Δημόσιο στον Ναυτιλιακό Τομέα. Αγαπώ κάθε μορφή τέχνης και η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική και όχι μόνο, έχει αρχίσει από νεαρή ηλικία. Αγαπώ πολύ κάθε μορφή χειροτεχνίας αλλά εδώ και μία διετία  παρακολουθώ τα εξαιρετικά μαθήματα  της ζωγράφου Γκίλντας στο υπέροχο εργαστήρι της. Με την αγάπη και το πάθος της για τη ζωγραφική μας καθοδηγεί  ώστε να εκφράσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματά μας στο θέμα μας, στα πλαίσια πάντα μιάς  ρεαλιστικής προσέγγισης.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr