Η Μαρία Νενάδη συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα. www.facebook.com/chris.alevra

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Παντελής Τσάτσης. www.facebook.com/pantelis.tsatsis

Είστε ένας καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Συμμετέχω στην ART Thessaloniki με το έργο μου “REUNIFICATION”. Είναι ένα έργο αφαιρετικό που σκοπό έχει να διεγείρει το συναίσθημα και τη βαθύτερη μνήμη του θεατή, χωρίς να τον περιορίζει με σαφείς εικόνες αυτής της διάστασης. Για εμένα προσωπικά το έργο αυτό ξυπνά μια κατακόρυφη επανένωση, μια συνάντηση μερών ενός συνόλου που έκαναν ένα μακρύ ταξίδι διαχωρισμένα.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική γέννησε έναν μεγάλο Έρωτα. Ένιωσα από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για ένα πεδίο που συμπληρώνει κομμάτια του Εαυτού μου. Αυτός ήταν ο λόγος που ένιωσα ασφαλής να διανύσω αυτόν το δρόμο χωρίς να έχω πυξίδα. Ξεκίνησα να ζωγραφίζω κάνοντας μαθήματα ιδιωτικά, μα ήταν τόσο μεγάλη η Σύνδεση που μου προσφερόταν, που η ζωγραφική μου και η ίδια η Μαρία βρέθηκαν χέρι χέρι, σε αυτό το δρόμο, να κάνουν βήματα παράλληλα. Η ζωγραφική προόδευε τη Μαρία και η κάθε νέα Μαρία προόδευε τη ζωγραφική της. Είμαστε εδώ και οι δύο, έτοιμες να πάμε ακόμη πιο μπροστά.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Στέκομαι μπροστά στο λευκό πανί μου έχοντας μονάχα μια ιδέα της παλέτας των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσω. Αγαπώ αυτό το άφημα. Δεν γνωρίζω πού θα φτάσει το έργο. Χρησιμοποιώ τα χέρια μου με τη διαίσθησή μου. Αρχίζοντας αυτό να παίρνει μια μορφή μπαίνω μαζί του σε μια διαδρομή έντονων συναισθημάτων και δέχομαι να με παρασύρει. Με ρωτούν συχνά πότε ορίζω το τέλος ενός έργου μου. Η απάντηση είναι πως εκεί, στο τέλος, κορυφώνεται άλλος ένας Έρωτας.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Κατευθείαν ήρθε στα αυτιά μου το βιολί της Καταιγίδας του Vivaldi. Ξεκινάει με την αγωνία αυτής της μοναχικής περιπλάνησης, της αποκομμένης από το Όλον, και συνεχίζει αφήνοντας λάμψεις Φωτός να σπάσουν λίγο λίγο την ένταση και να οδηγήσουν στη λαμπρή κορύφωση μιας βαθιάς συνένωσης.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Η μουσική υπάρχει μέσα στο νου μου κάθε στιγμή, δεν υπάρχω χωρίς μελωδία. Τις ώρες της Δημιουργίας έχω το ράδιο ανοιχτό, δε θέλω να έχω έλεγχο ούτε στη μουσική που θα συνοδεύσει τη γέννηση του έργου μου. Επιλέγω έναν σταθμό που γνωρίζω πως δε διακόπτει με κουβέντες και αφήνομαι να με πάει μουσικά.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Η Τέχνη έχει πολλές μορφές και ο καλλιτέχνης άνθρωπος από την παιδική του ηλικία, ασυναίσθητα και βιωματικά, περνά μέσα από διάφορες από αυτές. Κάποιες του ταιριάζουν πολύ, άλλες περισσότερο, ορισμένες καθόλου. Και αυτό είναι αποδεκτό. Η “Επιμονή” έρχεται στο σημείο που, αυτός ο άνθρωπος, δεν επαναπαύεται σε αυτό που δεν είναι δικό του. Δοκιμάζει και διαλέγει. Επιμένει μέχρι να βρεθεί σε εκείνη τη μορφή έκφρασης μέσα στην Τέχνη, με την οποία μπορεί να εξωτερικεύσει επακριβώς αυτό που έχει μέσα του, με τρόπο τέτοιο που να αφήσει τελικά το αποτύπωμά του σε αυτόν τον κόσμο, να καταφέρει με το έργο του να περάσει το μήνυμά του για το κοινό καλό. Η Επιμονή φέρει εκπλήρωση. Και η Εκπλήρωση κάνει την Τέχνη δίαυλο.

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Θα ξεκινήσω την περιήγηση στην Art Thessaloniki από τους Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να νιώσω τον τρόπο που εκφράστηκαν στα έργα τους άνθρωποι που διανύουν τη διαδρομή τους στον τόπο το δικό μου, με τις συνθήκες και την καθημερινότητα μέσα στις οποίες δρω κι εγώ.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός μου γι’ αυτήν μου τη συμμετοχή! Πάμε για ένα τετραήμερο γεμάτο νέα ερεθίσματα!

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr