Η Μαρία Κοκκίνη συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Στα έργα μου επιδιώκω την αμεσότητα. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να περάσω ξεκάθαρα αυτό που έχω στο μυαλό μου την ώρα που ζωγραφίζω ένα έργο. Παρόλα αυτά το να μεταφραστεί διαφορετικά από έναν θεατή είναι επίσης καταπληκτικό γι’ αυτό επιδιώκω την επικοινωνία των έργων μου κάνοντας συχνά εκθέσεις. Οι διαφορετικές εκδοχές του ίδιου πίνακα ανάλογα την ματιά του καθενός είναι ένα από τα συναρπαστικά κομμάτια που γεύεται ο δημιουργός.

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Ανέκαθεν η τέχνη προσδιόριζε και προσδιορίζει έναν πολιτισμό. Από τα προιστορικά χρόνια μέχρι σήμερα η τέχνη είναι αυτή που διαχωρίζει τον άνθρωπο από  τα υπόλοιπα εμβυα όντα. Μέσω αυτής χαρακτηρίστηκαν ολόκληροι πολιτισμοί. Όσο την περιόριζες τόσο αυτό αποτελούσε δείγμα προβληματικών καθεστώτων. Η τέχνη είναι μια μορφή έκφρασης που δεν πρέπει να περιορίζεται ακόμη και αν για κάποιους αισθητικά λοξοδρομεί. Η τέχνη είναι δύναμη είναι μορφή έκφασης αλλά και όπλο. Ένα όπλο διαφορετικό που δεν χύνει αίμα, δεν αφαιρεί ζωές αλλά κερδίζει πολέμους ρίχνει καθεστώτα, αλλάζει τρόπους σκέψης. Μην ξεχνάμε τραγούδια,κόμικ, γκράφιτι, φωτογραφίες πίνακες γλυπτά άλλαξαν την ιστορία, άρα η τέχνη είναι κάτι που πρέπει να έχει σημαίνουσα θέση σε μια προοδευτική κοινωνία. Γεννιόμαστε καλλιτέχνες και κάπου το χάνουμε στον δρόμο… Η εκπαίδευση λοιπόν πρέπει να είναι το εφαλτήριο της τέχνης στην ζωή μας. Περισσοτερες ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων περισσότερα κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερα καλλιτεχνικά σχολεία, περισσότερα δρώμενα σε κάθε δήμο, πόλη και χωριά. Διανύουμε δύσκολα χρόνια. Η τέχνη είναι το μέσο θα ομορφύνει την ζωή μας αλλά και θα την αλλάξει.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Θεωρώ ότι η επιτροπή σας γνωρίζει πολύ καλά να κρίνει την καλλιτεχνική αξία κάθε πίνακα, πιθανόν  τα συναισθήματα που θα τους προκαλέσει ένα έργο, τα μηνύματα που θα περάσει, η αισθητική, η διαφορετικοτητα του.

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Όλοι έχουμε τις επιρροές μας από άλλους καλλιτέχνες, φυσικά και δεν υπάρχει παρθενογένεση. Θεωρώ βασικό όμως να έχουμε βρει την προσωπική μας ταυτότητα  κάτι που να μας κάνει αναγνωρίσιμους. Να μην χρειάζεται ούτε καν η υπογραφή μας για να αναγνωρίσουν την τέχνη μας. Έτσι λοιπόν η λέξη δημιουργός και όχι απαραίτητα καλλιτέχνης είναι αυτό που πρέπει να μας διακρίνει. Να δημιουργήσουμε το καινούργιο, το διαφορετικό. Να φτιάχνουμε το δικό μας κόσμο στα τελάρα μας, τα δικά μας πρόσωπα, λουλούδια, δέντρα, σπίτια, όλα χαρακτηριστικά με την υπογραφή μας που θα είναι το προσωπικό μας στιλ. Επίσης πρέπει εκτός από δημιουργικοί να είμαστε και δραστήριοι με ατομικές εκθέσεις,  συμμετοχές σε ομαδικές, με αναρτήσεις μας στο internet, με προσωπικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έργα μας σε καταξιωμένες γκαλερι. Όσο πιο πολύ κινούμαστε σε αυτούς τους χώρους τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει ένας καλλιτέχνης να περάσει και σε πωλήσεις.

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Τέχνη για εμένα είναι η δημιουργία μέσω της οποίας γεννιούνται συναισθήματα. Ετσι όλα μπορούν να είναι και να γίνουν τέχνη.

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Ο στόχος μου είναι τα έργα μου να γίνουν γνωστά σε όσους περισσότερους μπορώ. Θα ήθελα κάποια στιγμή το όνομά μου να συμπεριληφθεί στους νεώτερους σύγχρονους καλλιτέχνες της πατρίδας μου.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr