Η Λιλίκα Αρνάκη συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «στα χνάρια του φθινοπώρου»

“Η Τέχνη λειτουργεί ως εργαλειο αναπτυξης της κριτικής σκέψης. Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρια”

Τι σας έκανε να πατήσετε «στα χνάρια του φθινοπώρου» και να συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στην Μήλο; Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη όταν κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι – Aλμπέρ Καμύ.

Μιληστε μας για την συνεργασία σας με τον Πέτρο Μάλλη. Ο Πέτρος είναι μια υπέροχη ψυχή συνδυασμός καλλιτεχνη και επιχειρηματία. Με αυτά τα “υλικά” έραψε το κοστούμι της αυθεντικοτητας. Το βιβλιο της ζωης του έχει ακόμη πολλες αγραφες σελιδες της τεχνης. Τον περιμενουν να τις γραψει με χρυσα γραμματα για το νησι του τη ΜΗΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ  ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Του το ευχομαι απο καρδιας!! 

Ποιοι ήταν οι έως τώρα σημαντικότεροι σταθμοί στην πορεία σας και γιατί; Όλες οι συμμετοχες μου είναι κομμάτι  του οικοδόμηματός μου. Οι ακρογωνιαίοι  λιθοι ηταν οι προσωπικες μου εκθεσεις Αθηνα Μυκονο Θεσσαλονικη Χαλκιδικη και Ιταλια -Τορινο.

Ποιες είναι οι δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας καλλιτέχνης στην Ελλάδα; Οι δυσκολίες με τις οποίες συχνά οι καλλιτέχνες ερχόμαστε να αντιμετωπισουμε καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής μας είναι η απόρριψη η ανέχεια και η φτώχεια. 

Πιστεύω πως ειναι το σημειο αναφορας που πρέπει οι μεσολαβητες της τεχνης να αφουγκραστούν τις αναγκες  μας και να μην το βλεπουν καθαρα ως εμποριο. Η τέχνη είναι ο αγώνας μας και η ζωή μας. Μας αξίζει η προσοχή τους. Γιατί η Τέχνη λειτουργεί ως εργαλειο αναπτυξης της κριτικής σκέψης. Μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρια.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Τα σχεδιά μου για το εγγύς μέλλον είναι να εκθέσω την καινουργια μου ενοτητα με μελανι σε διαφορετικα υλικα.

Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646

https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr