Η Λίνα Ροδοπούλου στο Booking Hill στη Δάφνη

Παρασκευή 26 Μαΐου

Η Λίνα Ροδοπούλου, υπό τον ήχο της κέλτικης άρπας, μας προσκαλεί την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Booking Hill, το νέο καλλιτεχνικό στέκι της πόλης στη Δάφνη. Μία μουσική βραδιά σε κλίμα άκρως μυσταγωγικό, σε ένα ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο με τραγούδια από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την  Πορτογαλία καθώς και από άλλα μέρη της Ευρώπης. Επίσης δεν θα λείπουν και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, τα οποία ζωντανεύουν σε μια νέα ονειρική διάσταση.

Επιμέλεια παραγωγής: AFROGRECO MUSIC ENTERTAINMENT

Παρασκευή 26 Μαΐου

Booking Hill

Αγίας Βαρβάρας 66, Δάφνη

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο για κρατήσεις 2109701503

Λίγα λόγια για τη Λίνα Ροδοπούλου

Η Λίνα Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα πρώτα μαθητικά της χρόνια έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική και τις τέχνες. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σπούδασε μουσική (κλασσική κιθάρα, άρπα και δίπλωμα μονωδίας) καθώς και χορό.

Το 2019 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος «Nouvelle Passion» με γαλλικά τραγούδια σε μουσική επιμέλεια και κλασικές κιθάρες του Παναγιώτη Μάργαρη. Από τότε έχει κυκλοφορήσει αρκετά singles με πιο πρόσφατο το τραγούδι των Νίκου Παπάζογλου και Τάκη Σιμώτα, «Το πηγάδι», διασκευασμένο για φωνή, άρπα και έγχορδα.

Έχει διδάξει τραγούδι στην παιδική και μικτή χορωδία του δήμου Βριλησσίων και Μαρκόπουλου, καθώς και στη χορωδία Ν. Ερυθραίας, όπου διδάσκει έως και σήμερα ως βοηθός του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Έχει εμφανιστεί ως χορωδός και υπεύθυνη διδασκαλίας στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς και στο μέγαρο μουσικής για την παράσταση «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη» 2017.

Ως σολίστ, συμμετείχε στο ΟΑΚΑ σε αφιέρωμα στον Γ. Χατζηνάσιο μαζί με τον ίδιο, ενώ έχει επίσης συμπράξει με χορωδίες σε πολλά φεστιβάλ εντός και εκτός Αθηνών. Έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές (Σφίγγα, Ιανός, El Convento Del Arte, Caminitto, Piedra, Altamira, Μακάρι, Cabaret Voltaire κ.α.), με ποικίλο διεθνές και Ελληνικό ρεπερτόριο.