Η Κατερίνα Σταυρίδου στηρίζει το Love the Strays V της Dreamteam για τα αδέσποτα ζώα

Η Dreamteam ένεκεν της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, προωθεί στα media και στο κοινό (διαδικτυακά και με real time παρουσιάσεις) έργα Τέχνης που σκοπό έχουν να στηρίξουν έμπρακτα Φιλοζωικά Σωματεία και Εθελοντικές Ομάδες που προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στα ζώα και συγκεκριμένα τους Strays’s Souls Χαλκίδας και τον Σύλλογο Προστασίας Ζώων Ελπίδα στο Μεσολόγγι. 

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση,
την παροχή βοήθειας, την προσφορά ζωοτροφών/ ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για τα έργα Τέχνης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6985015875 – 698928300 καθώς και στο email:  [email protected].

Η δράση LOVE THE STRAYS V τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας καθώς και των Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και στηρίζεται από πλειάδα εικαστικών καλλιτεχνών που προσφέρουν αγάπη μέσω της Τέχνης τους! Ας γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες καθώς και έργα τους.

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr

Πιστεύετε πως η τέχνη μπορεί να σταθεί αρωγός σε κοινωνικά θέματα; Η Τέχνη είναι μια από τις πιο δυνατές «γλώσσες» επικοινωνίας. Είναι μέσον έκφρασης των όποιων μηνυμάτων, προβληματισμών, βιωμάτων, συναισθημάτων, απόψεων κ.ο.κ θέλει να μοιραστεί και να εκφράσει ο κάθε δημιουργός μέσα από το έργο του. Οι καλλιτέχνες λειτουργούν σαν πομποί και δέκτες όλων όσων παρατηρούν και αφουγκράζονται από την μια και όσων θέλουν να επικοινωνήσουν με τον θεατή ή τον ακροατή από την άλλη. Ο καθένας μας  αλλά και ακόμη περισσότερο, όλοι μαζί σαν σύνολα μπορούμε  και οφείλουμε, κατά την άποψη μου, να αναδεικνύουμε και να ενεργοποιούμε την δυναμική ιδιότητα της Τέχνης σαν αρωγό σε κοινωνικά θέματα.

Με αφορμή τη δράση “LOVE THE STRAYS DIGITAL” της DREAMTEAM στην οποία συμμετέχετε για την παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζώα μέσω των εφαρμοσμένων τεχνών, πώς πιστεύετε ότι μπορούμε να φτιάξουμε ως κοινωνία έναν καλύτερο κόσμο για τα ζώα αυτά; Η εποχή που ζούμε, ιδιαίτερα με τις παγκόσμιες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις, μας δείχνουν όλο και περισσότερο, ποσό πολύ κινδυνεύουμε να απομακρυνθούμε από τον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο που θα πρέπει να έχουμε εμείς οι άνθρωποι, ως τα νοήμονα πλάσματα του πλανήτη μας.
Μέσα από δράσεις όπως το “LOVE THE STRAYS DIGITAL” , όχι μόνο έμπρακτα και αποτελεσματικά συμβάλουμε με το λιθαράκι μας στην βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν αυτά τα όμορφα πλάσματα που μας συντροφεύουν και άδολα μας χαριζουν απλόχερα τα «δώρα» της ύπαρξης τους, αλλά το κυριότερο και πιο σημαντικό είναι το μήνυμα που στέλνουμε με όση δύναμη διαθέτουμε, πως ο πολιτισμός μας καταγράφεται και εκφράζεται με πράξεις, με στάση ζωής, με εκδήλωση αγάπης για τους πιο αδύνατους και εξαρτημένους από εμάς. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός, η αγάπη και η φροντίδα των όσων η Φύση μας έχει προσφέρει, των πλασμάτων της, όλων όσων μας δώρισε, μας εμπιστεύτηκε και μας κατέστησε θεματοφύλακες της.
Οφείλουμε να επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να καλλιεργούμε το εύσπλαχνο, ευαίσθητο και φιλάνθρωπο πρόσωπο του πολιτισμού μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπιζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο . Είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα που μπορούμε να προσφέρουμε ιδιαίτερα στους σκληρούς και ανατρεπτικούς καιρούς που βιώνουμε.

Οι καλλιτέχνες ως πιο ευαισθητοποιημένοι θεωρητικά άνθρωποι, ποιες ηθικές “υποχρεώσεις” έχουν απέναντι στον κόσμο; Η Τέχνη είναι κάθαρση, είναι ομορφιά με την ουσιαστική της έννοια, είναι δύναμη ψυχής. Αυτό για μένα πρέπει να εκφράζεται μέσα από το έργο των καλλιτεχνών. Οι καλλιτέχνες οφείλουν να οδηγούν τον κόσμο σε μια όσο το δυνατόν πιο ενάρετη και προς το καλύτερο εξέλιξη του. Να γεμίζουν τον κόσμο με Φως και να μάχονται το σκοτάδι. Να προσπαθούν να μιλούν τις αλήθειες, με έναν μοναδικό τρόπο που ίσως μόνο εκείνοι μπορούν να το κάνουν. Η Τέχνη είναι ένας διάλογος ψυχής πολλές φορές πολύ πιο άμεσος απ’ όσο χίλιες και άλλες τόσες λέξεις μπορούν να εκφράσουν.

Μεγάλοι καλλιτέχνες ανά τους αιώνες έχουν αφήσει παγκόσμια αποτυπώματα στην τέχνη με τα έργα τους, που απεικονίζουν ή συμπεριλαμβάνουν ζώα. Εσείς τι μήνυμα επιδιώκετε να αφήσετε μέσω της τέχνης σας; Μέσα από την Τέχνη μου θα ήθελα να συνεχίζω πάντα να αφουγκράζομαι, να παρατηρώ, να ερμηνεύω και να εκφράζω ελεύθερα τις αλήθειες όχι μόνο,του δικού μου μικρόκοσμου, αλλά της πλάσης και του κοσμου ευρύτερα. Τα πλάσματα της είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κόσμου μας. 
Τα έργα μου άλλες φορές λειτουργούν σαν καταγραφή όσων βιώνουμε, άλλες φορές απλά κοντοστέκονται και απεικονίζουν την ομορφιά της αλήθειας της φύσης και των πλασμάτων της και άλλες, όπως συμβαίνει κυρίως με τα έργα μου αφηρημένης Τέχνης, στέλνουν μήνυμα επαγρύπνησης και εγρήγορσης για έναν κόσμο που σε ένα ποσοστό μας χαρίστηκε και σε ένα άλλο τον κερδίσαμε αλλά δυστυχώς, κινδυνεύουμε να τον χάσουμε. Έχουμε λόγο και ευθύνη απέναντι σ’ αυτό. Ο καθένας με τον τρόπο του και τον ρόλο του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η οικογένεια μου ήταν κατά μία έννοια αντιφατική, με μεγάλη αγάπη για την τέχνη παρά την ενασχόλησή της στον τομέα του εμπορίου. Οι γονείς μου ήταν συλλέκτες έργων τέχνης. Μέσα από αυτό τους το ενδιαφέρον μυήθηκα και εγώ από νωρίς στον μαγικό κόσμο της Τέχνης. Σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησα μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στη ζωγράφο Λούη Πασσαλάρη.

Ταξίδευα αρκετά από μικρή ηλικία, γι’ αυτό και το προσωπικό μου στυλ στη ζωγραφική είναι αρκετά επηρεασμένο από τα διεθνή ρεύματα. Την τελευταία δεκαετία, έχω συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Αθήνα, τη Μαδρίτη, το Λουξεμβούργο, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και άλλα καλλιτεχνικά κέντρα του κόσμου. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι ένας από τους καλλιτέχνες που έλαβαν φέτος το 4ο διεθνές βραβείο Leonardo da Vinci – The Universal Artist, στη Φλωρεντία.

H Dreamteam ευχαριστεί θερμά το polismagazino.gr για τη σύμπραξη
και την πολύτιμη επικοινωνία!
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr