Η Κατερίνα Νικολάου στην εικαστική έκθεση “Αγγίγματα στα Θαλάσσια Τείχη” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο S HOTEL

Με ποιο έργο συμμετέχετε στο πρότζεκτ της “ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” και τι αφορά το δικό σας άγγιγμα στα τείχη της πόλης; Συμμετέχω στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, με δύο έργα τον”Δούρειο Ίππο” και την “Θάλαττα” που πραγματεύονται τη γυναικεία φύση. Εκείνη που με το ελεύθερο πνεύμα της μπορεί ακόμα και να περάσει μέσα απο τείχη και που άλλοτε, ως θάλασσα, περιβάλλει όμορφες πόλεις σαν τη δική μας.

Ποιο βλέμμα του παρελθόντος θα θέλατε να σταθεί μπροστά από το έργο σας και για ποιον λόγο; Τα δύο έργα μου θα ήθελα να τα δω μέσα στο βλέμμα ενός Ιππότη που μάχεται για τα ιδανικά, τις αξίες, για την αγαπημένη του, σε έναν κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε.

Το κεντρικότατο ξενοδοχείο S HOTEL συνδέεται μέσω υαλοπετασμάτων με τα ιστορικής αξίας θαλάσσια τείχη τα οποία περιστοίχιζαν στο μακρινό παρελθόν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν αντικρύσατε για πρώτη φορά αυτή την ιδιαιτερότητα; Όταν βρέθηκα για πρώτη φορά στο χώρο του S Hotel συνάντησα, μια χρονική πύλη. Πέρα απο την ιστορική σημασία και τον εκπληκτικό συνδιασμό Βυζαντινής και μοντέρνας αρχιτεκτονικής, για εμένα προσωπικά, είχε έναν απόλυτο συμβολισμό. Μετά απο χρόνια απουσίας απο την πόλη στην οποία μεγάλωσα να επιστρέφω, εκθέτοντας στις ρίζες μου.

Τι θα λέγατε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Κώστα Δούδο ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ προσφέροντας στους πελάτες του περισσότερο χρώμα και σκέψη για αυτές τις γιορτές; Στον κ. Κώστα Δούδο, ιδιοκτήτη του S HOTEL, θα ήθελα αρχικά να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία του σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο που φανταζομαι με πόσο κόπο, χρόνο και δυσκολίες μπόρεσε να μεταμορφώσει. Η συνεργασία του με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ δεν είναι απλά μια καλλιτεχνική προσφορά στους πελάτες του γεμάτη από χρώματα και τροφή για σκέψη, αλλά μια εμπειρία αισθήσεων.

Κατά πόσο, σας έχει εμπνεύσει ένας Δεκέμβρης; Φιλοτέχνησατε ποτέ κάτι σχετικό με την εποχή; Ο Δεκέμβριος, για έναν καλλιτέχνη είναι ίσως ο πιο δημιουργικός μήνας του χρόνου. Έναν Δεκέμβρη, έπλασα με κόκκινο πηλό ένα ερωτευμένο ζευγάρι πάνω σε σωρό από πεσμένα φύλλα. Έπειτα χάραξα πάνω στο σώμα τους έναν διάλογο στα ιταλικά.. -Ti amo Tesoro mio.. -Fa’ freddo ma non importa. -Le foglie cadute ci riscalderanno.

Πού πιστεύετε ότι κρύβεται ο θησαυρός των Χριστουγέννων και πότε οι γιορτές έχουν νόημα; Χριστούγεννα είναι, να αγαπάς, να μοιράζεσαι, να χαίρεσαι και να αφήνεσαι σε όμορφη διάθεση με αγαπημένη παρέα,να νιώθεις… και όχι δεν είναι η κατανάλωση ούτε οι μεγάλες  προσδοκίες… αλλού είναι η ουσία… αγάπη μόνο.

Τι δώρο θα θέλατε να προσφέρετε σε κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας; Δώρο… πέρα από μια μεγάλη αγκαλιά με όλη μου τη θετική ενέργεια, κάτι που έχω φτιάξει μόνο για κείνον και που συμβολίζει κάτι που μόνο εκείνος ξέρει… σε γλυπτό.

Εάν ήσασταν συλλέκτης έργων τέχνης, σε ποιο είδος θα προτιμούσατε να επενδύσετε & για ποιο λόγο; Αν ήμουν συλλέκτης έργων τέχνης θα ήθελα να επενδύσω σε έργα φίλων Καλλιτεχνών που θαυμάζω. Υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι Έλληνες δημιουργοί! Ζωγράφοι, γλύπτες, κεραμίστες, αγιογράφοι… είμαστε μια χώρα με εξαιρετικούς καλλιτέχνες που δυστυχώς δεν τους έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

Τι εύχεστε και τι θα επιδιώξετε το 2023; Για το 2023 θα ευχηθώ υγεία σωματική και ψυχική σε όλους μας. Ελπίδα, που πεθαίνει πάντα τελευταία, πως κάποια στιγμή ο καλός εαυτός μας θα είναι αυτός που θα κερδίσει την αιώνια πάλη. Όσο για εμένα προσωπικά,θα επιδιώξω να κρατήσω το χαμόγελό μου… γιατί είναι μεταδοτικό.

Βιογραφικό: Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις σπουδές μου στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο, εξειδικεύτηκα πάνω σε Σχέδιο Μόδας και Styling. Η Ιταλία και οι σπουδές που ακολούθησαν στο Πανεπιστήμιο της Σιένα και στην Φλωρεντία ήταν καθοριστικές για την πορεία μου στον χώρο της τέχνης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανακάλυψα νέες  καλλιτεχνικές φόρμες: Πηλογλυπτική, Αγγειοπλαστική, Σχέδιο κοσμήματος, Ζωγραφική. Σήμερα ζω και εργάζομαι στη Χαλκιδική ως δασκάλα Εικαστικών και Ιταλικής Γλώσσας ενώ παράλληλα εκτελώ χρέη Γραμματέα στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Χαλκιδικής – ΣΚΕΤΧ

Συμμετοχή σε εκθέσεις και πληροφορίες

2007:  “Χωμάτινος Κόσμος” στο Αλατζά Ιμαρέτ.Δημος Θεσσαλονίκης.

2010:  “Πέταξε με ψηλά”: Πέτρα, Ξύλο, Μέταλλο και Πηλός στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου. Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Αηδόνια”.

2011 έως σήμερα : Εκθέσεις Συλλόγου ΣΚΕΤΧ  Επιμέλεια αφίσας.

2016: Ελληνικοί Λευκόλιθοι: “Εικαστική Προσέγγιση σε μακρόχρονη συνύπαρξη”. Σκάλα Γερακινής.

2017: “Μάσκες”:  Αρχαιολογικο Μουσείο Πολυγύρου.

2019: Έκθεση ΣΚΕΤΧ : Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών.

Το έργο μου “Πέτρινος”, εκτίθεται στη μόνιμη Συλλογή Γλυπτών της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης στην Casa Bianca.

Έργα μου επίσης, κοσμούν το Δημαρχείο Πολυγύρου,την Δημοτική Βιβλιοθήκη και ιδιωτικές Συλλογές.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εγκαινιάζει & καινοτομεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας έργα εξαίρετων εικαστικών με φόντο τα τείχη της πόλης…

Οι επισκέπτες και οι φιλότεχνοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κεντρικό S Hotel Thessaloniki στην Καλαποθάκη 5 Πλατεία Ελευθερίας.
Οι καλλιτέχνες της “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ” αγγίζουν τους χτύπους της καρδιάς ανθρώπων του χθες πάνω στο ιστορικής αξίας θαλάσσιο τείχος της πόλης παράλληλα με το σήμερα μέσω υαλοπετασμάτων στο ιδιαίτερα ξεχωριστό, υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Η εικαστική έκθεση θα είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά για όλη την εορταστική περίοδο, απο τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

https://youtube.com/@user-dj4uj9lo2o

“ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΙΧΗ”
ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Ίδρυση – Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

“TOUCHES ON THE SEA WALLS “
EPIMONI TECHNI
(Persistent & Constant Art)
Inspired & curated by founder
Chris Barjoka

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣARTISTS

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΟΥ
MARIA CHATZILAMPOU

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
KATERINA VLAHOU

ΠΕΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ
PEPI PAPANDREOU

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
STAVROULA ANDREOU

ΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
DINA ANTONOGLOU BAKANIARI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ
VASSILIS DIMITRIOU

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ANASTASIA GIATROPOULOU

A-23 NECTAR

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
MARIA BAKANIARI

ΑΝΝΑ ΜΠΟΤΟΥ
ANNA BOTOU

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
MELPOMENI KARAKITSOU

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ
IRINI MITOUDI

ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
KATERINA NIKOLAOU

ΣΟΦΙΑ ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
SOFIA ARTOPOULOY

ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
IOANNA AMPATZI

ΕΙΡΉΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
LAZARINI

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΑΜΟΥΡΤΖΗ
IOANNA TSIAMOURTZI

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
FILARETI PIPEROPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
YIANNIS ADAMOPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΚΗΣ – ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
IOANNIS TROUKIS – DRYADES EN PLO

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
DESPINA NIKOLIDAKI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ
VASILIS KARKATSELIS

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
DANAI KERAMEOS

ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MANOS IOANNIDIS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ALEXANDER ATHANASIOU

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ
CHRIS BARJOKA

https://www.facebook.com/SHotel.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr