Η Θεατρική ομάδα +αίσθημα μάγεψε το κοινό στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης με το «Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γης» σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά

Γράφει η Έλενα Διβόλη

Μια παράσταση μνήμης που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιου από το θέατρο Κάτω από την γέφυρα και έχει κάνει μια μεγάλη διαδρομή σε σημαντικά θεατρικά φεστιβάλ, παρακολουθήσαμε το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στον δήμο Ελληνικού -Αργυρούπολης. Πρόκειται για το έργο της Στέλλας Φρατζή «Στάχτη στο μελτέμι της Ιωνίας γής» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μας μαγεύει.

Όσοι ξεκίνησαν να δουν μια παράσταση για τα γεγονότα της Σμύρνης έμειναν εντυπωσιασμένοι για τα παράλληλα επίπεδα που κινήθηκε η ιστορία. Δύο οικογένειες ένα μυστικό ένας έρωτας μνήμες και δάκρυ συνδυασμένο όμως με χειρουργική ακρίβεια με το γέλιο την αισιοδοξία και τη δύναμη της ελπίδας.

Όσο για τη θεατρική ομάδα, φάνηκε η στέρεη δουλειά που έγινε στις πρόβες και κατάφεραν να μας προσφέρουν ένα γρήγορο ρυθμό και εξαιρετικές ερμηνείες. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στο χειροκρότημα στο τέλος που το κοινό όρθιο αποθέωνε τους συντελεστές δίνοντάς τους με αυτό το τρόπο τα μπράβο που άξιζαν.

Θα πρέπει να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια και στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο  για τον τρόπο που στηρίζει τις Τέχνες και την ιστορία του τόπου μας αλλά και στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Φώτη Ιασωνίδη που προτείνει στους δημότες τόσο αξιόλογες προσπάθειες.

Η ομάδα +αίσθημα συνεχίζει τις παραστάσεις και αν αγαπάτε το καλό θέατρο καλό είναι να μην χάσετε το «μελτέμι» τους.

Πληροφορίες για τις επόμενες παραστάσεις μπορείτε να βρείτε από το site της Συναισθηματικής διαλεκτικής αφού και αυτή η παράσταση ήταν αποτέλεσμα της μεθόδου που από το 2004 διδάσκει ο εμπνευστής της Στέλιος Καλάθας μέσα από τις ομάδες που έχει σε Αθήνα Θεσσαλονίκη αλλά και μέσα από τις διαδικτυακές συναντήσεις με άτομα που ενδιαφέρονται απ’ όπου και αν βρίσκονται.

synaisthimatikhdialektikh.com/