Η Εύη Δρούτσα ξεκίνησε ως ηθοποιός!

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Η Εύη Δρούτσα, η αγαπημένη στιχουργός, στο ξεκίνημα της καριέρας της, όταν δεν της είχε περάσει καν απ’ το μυαλό να γράψει στίχους, σπούδασε ηθοποιός και ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο. Και μάλιστα ο πρώτος επίσημος ρόλος της ήταν στο πλευρό του Μάνου Κατράκη. Όταν μου το είπε, δεν πίστευα στ’ αφτιά μου. Έχει μια καριέρα 30 χρόνων στο Ελληνικό τραγούδι, έχει γράψει πάνω από 1.500 τραγούδια και μερικές τεράστιες επιτυχίες, αλλά ότι ξεκίνησε ως ηθοποιός δεν το φανταζόμουν με τίποτα. Μόλις το έμαθα της τηλεφώνησα για να μου τα πει από πρώτο χέρι.

Μια φωτογραφία της Εύης Δρούτσα από την εποχή που ήταν σπουδάστρια στην δραματική σχολή

Μα όντως ήσουν ηθοποιός; Πως έγινε αυτό;

Μετά το σχολείο, βοηθούσα τον πατέρα στο συμβολαιογραφείο μέχρι πού μια μέρα μου τη σβούριξε να γίνω ηθοποιός…

Και πήγες κανονικά σε σχολή;

Βέβαια. Ήμουν μαθήτρια της Μαίρης Αρώνη. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να πειθαρχήσω και ήμουν και χοντρή σαν βουβάλα, δεν με δέχτηκε την επόμενη χρονιά. (γέλια) Και πήγα στην σχολή Κατσέλη.

Τι θυμάσαι από τότε;

Τι θυμάμαι ε;… Αααα στο τελευταίο έτος, ήρθαν και μου είπαν να βοηθήσω την Ζωή Λάσκαρη. Μεγάλη σταρ η Ζωή στο σινεμά. Ήθελε όμως να παίξει στο θέατρο. Αλλά για να παίξει στο θέατρο έπρεπε να έχει δίπλωμα από σχολή, δεν έπαιζε ο καθένας τότε. Ήρθε λοιπόν η Ζωή, κάναμε μαζί ένα απόσπασμα από το Μιας πεντάρας νιάτα, έδωσε εξετάσεις, πήγε πολύ καλά, πήρε το δίπλωμα και έτσι μπόρεσε να παίξει στο θέατρο…

Και πότε ανέβηκες στην θεατρική σκηνή επαγγελματικά;

Ο Μάνος Κατράκης ανέβαζε τον Πατούχα, και πήγα στην οντισιόν. Όταν με άκουσε να κάνω την Κρητική προφορά, με πήρε αμέσως… χαχχχαχααχααα Με βοήθησε η Κρητική καταγωγή μου…

Και μετά;

Μετά, στα καλά καθούμενα αρρωσταίνει μία ηθοποιός στο θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου, μου είπαν κάποιοι φίλοι να πάω, και βρέθηκα να παίζω δίπλα στον Ηλιόπουλο, κάνοντας μάλιστα την γυναίκα του…

Καλά έχω εκπλαγεί με όλα αυτά…

Τίποτα δεν ήξερα.
Παιδί μου έχω τρέλα με το θέατρο. Λατρεύω μάλιστα το μιούζικαλ. Πήγαινα στο Λονδίνο, όταν σπούδαζε η κόρη μου, και τα έβλεπα όλα. Επίσης για να δεις το μέγεθος της τρέλας μου, πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμα είχαμε κάποια λεφτά, πήγα ταξίδι αστραπή στην Νέα Υόρκη να δω τον Αλ Πατσίνο στον Έμπορο της Βενετίας.

Μετά τι έγινε- συνέχισες να παίζεις στο θέατρο;

Βέβαια, ήμουν 3 χρόνια με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και μετά με τον Βύρωνα Πάλη και την Αφροδίτη Γρηγοριάδη στην μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία «Το σπίτι των ανέμων» (φωτογραφία επάνω), επίσης επιθεωρήσεις στο θέατρο Καλουτά και τέτοια…

Και η στιχουργική;

Η στιχουργική μπήκε εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα στην ζωή μου. Έγραφα, πάντα έγραφα, κάτι ποιήματα, κάποιους στίχους … και μια μέρα εντελώς τυχαία είδε κάποια στιχάκια μου ο Αντώνης Βαρδής, ο οποίος τα πήρε και τα έκανε τραγούδια για την Πίτσα Παπαδοπούλου.

Ουάου! Τρομερό ξεκίνημα…

Εγώ βέβαια σαν επίσημο ξεκίνημα μου στην στιχουργική θεωρώ το δίσκο που έκανα για την Μαρινέλλα… αλλά θα στα πω μια άλλη φορά γιατί τώρα βιάζομαι.

Το κρατάω σαν υπόσχεση, ότι μια άλλη στιγμή θα μας πει πολλές ωραίες και άγνωστες ιστορίες με την Μαρινέλλα, τον Πάριο, για την 5ετη συνεργασία της με τον Κορκολή, για τον Πασχάλη Τερζή, την Μαντώ, το «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» και τόσους ακόμα καλλιτέχνες και τραγούδια… Εν αναμονή λοιπόν.

Νίκος Μουρατίδης
http://www.nikosonline.gr