Η Εμμανουέλα Νινιράκη παρουσιάζει το νέο της single, με τίτλο “Η θάλασσα” σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου

Ποίηση: Ντίνος Χριστιανόπουλος

Μουσική: Χάρης Μανουσάκης

Η θάλασσα είναι σαν τον έρωτα
μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις.

“Η θάλασσα” δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1962 και είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολυδιαβασμένα ερωτικά ποιήματα που έχουν γραφτεί στη σύγχρονη ποιητική εποχή της Ελλάδας. 
Τη μουσική του κομματιού υπογράφει ο συνθέτης Χάρης Μανουσάκης, ο οποίος υπογράφει τη μουσική και στο πρώτο της προσωπικό album “Αηδόνι στο κλουβί” (2021), με μελοποιημένη ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη.

Credits
Μανώλης Κανακάκης: κανονάκι
Χάρης Μανουσάκης: ακουστικές κιθάρες, κλασική κιθάρα, ούτι, μεταλλόφωνο, φωνητικά. 
Νίκος Βογιατζάκης: ηλεκτρικές κιθάρες
Εμμανουέλα Νινιράκη: φωνή, φωνητικά, πιάνο
Κωστής Μανουσάκης: τύμπανα
Άρης Τερζάκης: ηλεκρικό μπάσο

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ιωάννη Μέγα για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του ποιήματος {Η θάλασσα} του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Video | Πάνος και Μιχάλης Ανδριανός
Ηχογράφηση: Νίκος Βογιατζάκης Mad Hat Music Studio
Μίξη: Νίκος Βογιατζάκης 
Mastering: Πάνος Μπόθος

Το τραγούδι κυκλοφορεί ψηφιακά από την Formiggart

ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΝΙΝΙΡΑΚΗ
 FACEBOOK | INSTAGRAM

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΝΙΝΙΡΑΚΗ

Έχει γεννηθεί σε μια πόλη της Γερμανίας, μεγάλωσε όμως στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου και πλέον ζει μόνιμα στο Ηράκλειο. Σπούδασε στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής ΑΠΘ. 

Μαθήτρια σε ωδεία από τα 12 της, φοίτησε σε τμήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρητικών της μουσικής ενώ το 2014 απέκτησε το πτυχίο της στην Αρμονία της μουσικής με βαθμό πτυχίου “Άριστα”. Από μικρή βρέθηκε πολύ κοντά στην παραδοσιακή μουσική μέσα σε χορωδίες και χοροδρώμενα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως χορωδός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Θεσσαλονίκη έπαιξε μουσική σε διάφορες σκηνές της πόλης, ενώ η περίοδος 2018-2019 την βρήκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, όπου είχε την χαρά να γνωρίσει μουσικούς απ’ όλο τον κόσμο, να τραγουδήσει και να δημιουργήσει μαζί τους.
 
Το Σεπτέμβρη του 2021 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Αηδόνι στο κλουβί” σε ποίηση Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και μουσική του συνθέτη Χάρη Μανουσάκη, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Ενώ πριν λίγο καιρό μας συστήθηκε και ως τραγουδοποιός, κάνοντας την αρχή με την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού με τίτλο {Φωτιά εσύ} σε δικούς της στίχους και μουσική δική της και του Χάρη Μανουσάκη. 

Το Μάρτη του 2023 πήρε μέρος στις παραστάσεις του σπουδαίου στιχουργού Θοδωρή Γκόνη και βρέθηκε επί σκηνής με τη Γιώτα Νέγκα, τον Παντελή Θαλασσινό, την Ιουλία Καραπατάκη, τον Φώτη Σιώτα και τον Πάρη Κιμιωνή. 

Σήμερα, συνεχίζει τις συναυλίες της στην Ελλάδα, γράφει και ετοιμάζει τα νέα της τραγούδια.