Η Ελένη είναι από την Θεσσαλονίκη και… Κάποτε ήταν μικρό κοριτσάκι

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Είναι από τις καλύτερες τραγουδίστριες της γενιάς της – και επιπλέον είναι και θαυμάσια μουσικός. Παίζει τσέλο. Χωρίς το άγχος και την υστερία του… σουξέ, κάνει πολύ ωραίους δίσκους και εξαιρετικά προσεγμένες εμφανίσεις.
Για να την γνωρίσουμε πιο καλά, εγώ ως άλλος Sigmund Freud, της ζήτησα να ψαχουλέψει την μνήμη της και να γυρίσει πίσω, τότε που ήταν παιδάκι.

Που γεννήθηκες, που μεγάλωσες, σε ποια γειτονιά;

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, και λίγο δύσκολο να πω που ακριβώς μεγάλωσα, διότι οι γονείς μου αλλάζαν σπίτια με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι θα έπρεπε, και με μπερδέψαν αρκετά…

Όταν έκανες αταξίες έτρωγες ξύλο ή τιμωρία;

Μεγάλωσα σε μια εποχή που τις τρώγαμε ενίοτε, αλλά κυρίως θυμάμαι τη μητέρα μου να μας εκσφενδονίζει σαγιονάρες, τσόκαρα και άλλα αντικείμενα που έβρισκε μπροστά της… Αλλά όπως προανέφερα, δε δημιουργούσα και πολλά θέματα, οπότε δεν τις έτρωγα και πολύ!

Τι ταλέντο είχες μικρή;

Νομίζω στη μουσική και στο βιολοντσέλο που σπούδαζα κιόλας! Κάτι άλλο δεν είχα ανακαλύψει τότε… βέβαια ακόμη το ψάχνω..!

Στο σχολείο απήγγειλες ποτέ ποίημα ή συμμετείχες σε σκετς;

Δεν ξέρω πως το έκανα αυτό μιας και ήμουν πολύ κλειστό παιδί, αλλά μια χρονιά είχα πάρει μέρος και στη χορωδία του σχολείου και είχα διαβάσει κι ένα κείμενο σε σχολική γιορτή! Μια χρονιά μόνο!

Παρέλαση πήγες ποτέ;

Αν θυμάμαι καλά μια φορά μόνο!

Πότε πήγες για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση; Ποια ήταν;

Θέατρο είδα πρώτη φορά στην Αθήνα όταν πια είχα φτάσει 24 χρονών περίπου…

Ήσουν με την Βουγιουκλάκη ή με την Καρέζη;

Λατρεμένες και οι δύο αλλά με μια αδυναμία περισσότερη στην Καρέζη! Και λατρεία στη Ρένα Βλαχοπούλου

Τις αποκριές τι ντυνόσουν συνήθως;

Ποτέ δε μου άρεσαν οι αποκριές! Έχω δυο ντυθεί 3 φορές στη ζωή μου: Παπαρούνα, πριγκίπισσα και μια φορά θυμάμαι στο Λύκειο, μην γελάσεις, ντύθηκα….

Η συνέχεια εδώ https://bit.ly/2qpM8GL