Η Ειρήνη Μητούδη στο γυάλινο κόσμο, στον κήπο του απογευματινού Ήλιου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ «Τι χρώμα έχει η Ελπίδα. . ?»

Έμπνευση & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra

Όλο το Μάρτιο από την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στον Κήπο Του Απογευματινού Ήλιου & στον Κήπο Της Άμμου. Στο γυάλινο χώρο από το Λευκό Πύργο προς το Μέγαρο Μουσικής και αμέσως μετά το Makedonia Palace.

Μπορείτε να δείτε την κάθε οπτική του σήμερα στο χώρο, όπως και το έργο να παίρνει τη μορφή σας μέσα στο έργο του καλλιτέχνη ή & το αντίστροφο. Μια γλυκύτατη πρόταση για να γίνει η βόλτα πιο απολαυστική για όλους, μικρούς και μεγάλους με εύκολη πρόσβαση στην ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ γνωστών σύγχρονων εικαστικών που αποκαλύπτουν «ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»

«ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. . ?»: Η εικαστική έκθεση λειτουργεί στημένη ανάποδα δηλαδή στραμμένη προς τη βιτρίνα σε δημόσια θέα στην πιο όμορφη βόλτα της Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή 24 ώρες κάθε μέρα για όλο το Μάρτιο…

Ποιος είναι ο τίτλος του έργου σας με το οποίο συμμετέχετε και σε τι αναφέρεται; Ο τίτλος,του ενός, από τα έργα που συμμετέχω είναι «Η διακοσιοστή σελίδα» είναι ένα κολάζ που που δείχνει πως τώρα πια, από την ζεστασιά του σπιτιού μας, μπορούμε και ανοίγουμε την πόρτα μας σε παλαιά γεγονότα, που χάρις αυτών απολαμβάνουμε εμείς την γαλήνη και ελευθερία μας. Μαθαίνουμε ότι η ελπίδα υπήρχε και θα υπάρχει πάντοτε ζωντανή μέσα μας! Βλέπουμε ότι μέσα από αντίξοες συνθήκες, έχοντας πίστη και επιμονή κερδίζουμε το επιθυμητό! Τότε μπορεί στις θάλασσες μας να γίνονταν μάχες, τώρα αφήνουμε αμέριμνοι τα παιδιά μας να παίζουν σε αυτή, φτιάχνοντας χάρτινα καραβάκια. 

Μπορεί η Τέχνη να συμβάλει στην παιδεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι διάδοχοί μας στην ανθρωπότητα να δημιουργούν περισσότερο δίχως να καταστρέφουν; Η τέχνη από μόνη της εξελίσσει τον πολιτισμό μας! Με την τέχνη δημιουργείς, η δημιουργία είναι χαρά, η χαρά είναι αυτοσκοπός. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τέχνη απαλύνει, στρογγυλεύει, θεραπεύει άρα ναι, μπορεί να αποτρέψει κάθε είδους καταστροφή.

Αν ζωγραφίζατε την ειρήνη τι χρώμα και σχήμα θα της δίνατε; Η Ειρήνη μπορεί να έχει όλα τα χρώματα, ανάλογα την στιγμή που την βιώνουμε, σίγουρα θα ήταν κυκλική για να περιβάλει με θαλπωρή όλους μας και να απαλύνει κάθε τι οξύμωρο, που προσπαθεί να διαταράξει την ηρεμία της.

Ποιο είναι το χρώμα της δικής σας Ελπίδας; Η ελπίδα για εμένα έχει το χρώμα του απέραντου ουρανού και της καταγάλανης θάλασσας, εκεί που δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί.

Έχετε αποκτήσει κοινό το οποίο σας ακολουθεί σε κάθε εμφάνιση νέας σας δουλειάς. Τι πιστεύετε ότι κέρδισε το βλέμμα των θεατών σας; Η αλληγορική σημασία στην εικαστική μου γλώσσα θεωρώ ότι είναι αυτή που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των θεατών των έργων μου. Είναι πολύ ευχάριστο γιατί δέχομαι πολλά θετικά σχόλια και από ανθρώπους της τέχνης και αυτό μου δίνει ώθηση για την παραπέρα εξέλιξη μου.

Πώς αντέδρασαν οι ανυποψίαστοι περαστικοί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης όταν ξαφνικά αντίκρυσαν μια εικαστική έκθεση μπροστά στη βόλτα τους και μάλιστα στη διάθεσή τους ανοιχτή όλες τις ώρες; Η συγκεκριμένη παρουσίαση των έργων είναι ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για τους περαστικούς, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η αντίδραση των μικρών παιδιών, αφήνουν ποδήλατα, πατίνια και τρέχουν να περικυκλώσουν το γυάλινο περίπτερο με ορθάνοιχτα μάτια και χαμόγελο στα χείλη περιεργάζονται, σχολιάζουν επικροτούν το κάθε έργο ξεχωριστά! Αυτό θα ήθελα ν’ αποτελέσει και ένα μήνυμα για όσους ασχολούνται με την παιδεία και να αφιερώσουν περισσότερες ώρες στην τέχνη, στα σχολεία μας!

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού
του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, η οποία στήριξε τη δράση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ο Σταύρος Καλαφάτης Υφυπουργός Εσωτερικών εγκαινίασαν την εικαστική έκθεση στη Νέα παραλία μαζί με την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα
Επίσκεψη του Ιστορικού Τέχνης & Συγγραφέα Μάνου Στεφανίδη με την ομάδα
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κώστας Γκιουλέκας
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με μέλη
της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr