Μαλαματένια Καϊντατζή: «Σχέσεις, το κάλλος της δημιουργίας» το βιβλίο εστιάζει σε εσένα, είσαι ο πρωταγωνιστής και αγωνιστής που χρειάζεται να κατακτήσει τη σχέση του με τον εαυτό του και με τους γύρω του

Η σχέση μου με τον εαυτό μου είναι το θεμέλιο για να δημιουργήσω το καταφύγιο που δεν γκρεμίζεται από κανέναν. Αυτό το βιβλίο στο προσφέρει αυτό το θεμέλιο: να δεσμευτώ να θεμελιώσω την σχέση μου πρώτα με εμένα

Κυρία Καϊντατζή, πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας «Σχέσεις, το κάλλος της δημιουργίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιλαρίων. Είναι ένα πέρασμα, σαν μια ταινία της ζωής σου από την αρχή, ακολουθώντας τις επισημάνσεις μου και τον τονισμό στη νέα εστίαση. Η νέα εστίαση είναι σαν να διαβάζεις τα ψιλά γράμματα που δεν είχες προσέξει με την πρώτη και τώρα καλείσαι να αναθεωρήσεις για να ελαφρύνεις τα βήματά σου εδώ, χωρίς να κοιτάς πίσω. Το πέρασμα ξανά, θα σε ωριμάσει έτσι ώστε να μπορείς να φιλτράρεις καλύτερα τις εμπειρίες σου. Το βιβλίο εστιάζει σε εσένα, είσαι ο πρωταγωνιστής και αγωνιστής που χρειάζεται να κατακτήσει την σχέση του πρώτα με τον εαυτό και έπειτα με τους γύρω.

Γιατί καταπιάνεστε με το κομμάτι των σχέσεων των ανθρώπων και με τον εαυτό τους και με τους άλλους στα βιβλία σας; Το σχετίζεσθε είναι καθημερινή εργασία, έρευνα, παρατήρηση και συνειδητοποίηση του που βρίσκεσαι και τι κάνεις εδώ με όλο αυτόν τον κόσμο που έρχεται και φεύγει από τη ζωή σου. Υπάρχει μια λανθάνουσα ατομικότητα που τείνει στον εγωισμό και όχι στον εγωκεντρισμό με την έννοια του ψάχνω εμένα. Όλοι ψάχνουν τον εαυτό τους αλλά χωρίς την ανάλογη ματιά που θα κάνει την διαφορά. Μια πολυδιάστατη ματιά. Οι συνεδρίες μου και η εκπαίδευση που προσφέρω τείνει να γίνεται οδηγός, κάτι σαν οδηγίες χρήσης ζωής. Το ξόδεμα στις «κάτι» σαν σχέσεις είναι τεράστιο, όπως και οι απογοητεύσεις. Προσωπικά, θεωρώ πως η ατομική επένδυση στην εξέλιξη θα δημιουργήσει μια υγιή κοινωνία και είναι ευχή και στόχος να δημιουργήσουμε ευτυχία μέσα από την ενδοσκόπηση. Θέλουμε ευτυχισμένους ανθρώπους, θέλουμε ευτυχισμένο έθνος, δεν φτάνει μόνο ευτυχισμένος εαυτός. Πρέπει να γίνει συλλογικό το «σχετίζομαι», για να δεσμευτώ για το ανώτερο καλό όλων. Αυτός και ο στόχος των βιβλίων μου.

Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το σημαντικότερο όφελος γι’ αυτούς που θα διαβάσουν το βιβλίο σας; Συχνά ακούω τις φράσεις: «Αυτός φταίει», «Η μάνα μου δεν μου έδωσε αγάπη», «Ο πατέρας μου δεν ήταν εκεί», «Ο Χ με πλήγωσε». Σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε τον εαυτό μας, τι κάνει και τι αντιλαμβάνεται από τις πράξεις του, όπως και τι δεν κατανοεί. Σε αναγκάζει να πάρεις θέση για την ζωή σου, μόνο εσύ για εσένα, κανένας άλλος. Ένας πολυδιάστατος  φακός στραμμένος προς την πολυδιάστατη φύση ακόμη και αν αντιλαμβάνεσαι μόνο την τρισδιάστατη έκφρασή σου. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε αυτή την πρόταση με την πολυδιάστατη λειτουργία του εαυτού, όταν περιγράψουμε την κατάσταση, άλλα σκέφτεται, άλλα νοιώθει, άλλα λέει. Πού πήγαν αυτά που δεν ειπώθηκαν; Εκεί έρχεται η πολυδιάστατη φύση σου και σε ξεγυμνώνει διαβάζοντας. Η εσωτερική γνώση υπάρχει αλλά δεν υπακούμε γιατί οι εξωτερικές φωνές κάνουν περισσότερο θόρυβο. Κάποιος που έχει διαβάσει και το πρώτο μου βιβλίο «Αισθήσεις», καταλαβαίνει πώς γίνεται κάποιος έρμαιο των Σειρήνων που μας περιβάλλουν. Η σχέση μου με τον εαυτό μου είναι το θεμέλιο για να δημιουργήσω το καταφύγιο που δεν γκρεμίζεται από κανέναν. Αυτό το βιβλίο στο προσφέρει αυτό το θεμέλιο: να δεσμευτώ να θεμελιώσω την σχέση μου πρώτα με εμένα.

Θεωρείτε πως αποκτώντας αυτογνωσία, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι; Είναι εύκολη η συμφιλίωση με το εσωτερικό μας παιδί; Εσωτερικό παιδί δεν υπάρχει. Έχει πεθάνει προ πολλού. Βλέπεις κανένα παιδί μέσα σου ή γύρω σου ή στον καθρέφτη; Είσαι κάθε φορά αυτό που βιώνεις κάθε μέρα. Να επιστρέφω στην παιδική ηλικία για ποιο λόγο; Έχω κάποιες πολύ συγκεκριμένες πρακτικές, που μπαίνουμε στην αναζήτηση μιας μπλοκαρισμένης κατάστασης (υγείας), μα για να φτάσουμε στην αυτογνωσία πρέπει να δω τι είμαι σήμερα και τι ελλείψεις έχω ως υπόσταση. Ο καλός, ο κακός και ο άσχετος όπως αναφέρομαι και στο βιβλίο, είναι στάδια που περνάμε όλοι. Η συμφιλίωση είναι με την πληροφορία που έχω κάθε φορά για το ποιος είμαι, έτσι ώστε να υποστηρίζω εκείνα που συμμαχούν στον αγώνα της κατάκτησης της ευτυχίας. Αν δεν ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι, τι θέλω, τότε κάποιος άλλος θα πάρει τα ηνία της ζωής σου. Άνθρωπος, ψυχιατρικά φάρμακα, ναρκωτικά; Σε κάποιον άλλο αναθέτεις την ζωή σου λόγω ασχετοσύνης. Η αυτογνωσία λοιπόν είναι μονόδρομος γιατί πρέπει να πάρεις τα ηνία της ζωής.

Ποια φράση θα μπορούσε να συνοψίσει την πολυετή εμπειρία σας ως θεραπεύτρια; Για κάθε άνθρωπο ξεχωριστή αλλά αν πρέπει να επιλέξω μια, αυτή θα ήταν: «Πάρτο πάνω σου με αφοβία και ζήσε».

Τι είναι αυτό που κάνει να ξεχωρίζει το Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ, που έχετε ιδρύσει; Η ποιότητα είναι προσωπική ανάγκη. Κρατώ τα θεραπευτικά αλλά και τα εκπαιδευτικά συστήματα σε υψηλό επίπεδο με τις θεραπείες να είναι τόσες όσες μπορώ να κρατώ την ποιότητα και τον χρόνο που χρειάζεται ο άλλος και την εκπαίδευση σε εκείνους που μπορούν και θέλουν να εξασκήσουν αυτά που λαμβάνουν. Αντιπαθώ να μεταδίδω μόνο για να μεταδώσω. Θέλω να βλέπω στον άλλο την εξέλιξη. Ό,τι δεν υπηρετεί τον άνθρωπο δεν έχει θέση στο χώρο μου. Απομακρύνω συχνά ανθρώπους που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις που λαμβάνουν για να ανεβάσουν τα οικονομικά τους. Ζούμε σε μια χώρα που ο καθένας μπορεί να δηλώσει σε ένα Σαββατοκύριακο ότι είναι θεραπευτής ή εκπαιδευτής ή προπονητής ζωής, επειδή παρακολούθησε ένα διήμερο σεμινάριο. Αυτά δεν γίνονται στο χώρο μου. Τα αποτρέπω και τα απωθώ. Το Κέντρο Θεραπείας και Έρευνας Ιλαρίων είναι σε λειτουργία 13 χρόνια και προσωπικά έχω φτάσει στα 23 χρόνια ενασχόλησής μου με την ολιστική θεραπεία  και την εκπαίδευση. Ο χρόνος δείχνει πως ο κόσμος λαμβάνει σημαντική βοήθεια, δέχεται την πρόταση, τον τρόπο και την γνώση που έχει να προσφέρει ο χώρος, έτσι και παραμένει ένας Φάρος με την Σωσιφάνη (εμένα) να διασώζω το φως τον ανθρώπων (βλ. βιβλίο σχετικά).  
Μοναδικός στόχος ο Αυτόφωτος Άνθρωπος, εκεί φτάνουμε στην ολοκλήρωση. Γίνεται.


Μαλαματένια Καϊντατζή
Σχέσεις Το Κάλλος της Δημιουργίας
Τιμή: 16 ευρώ, Σελίδες: 170, ISBN:978-618-00-4727-1 Hilarion Publications

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Μαλαματένιας Καϊντατζή «Σχέσεις – Το Κάλλος της Δημιουργίας» (Hilarion Publications).
Δεν φτάνει που μια ολάκερη ζωή, ψάχνεις να βρεις τον τρόπο να τα βρεις με τον εαυτό σου, έχεις και την πίεση να είσαι καλός, υπάκουος, ευγενής, αποδεκτός από τους άλλους. Τι ζωή είναι αυτή; Ζωή δική σου ή δανεισμένη; Αν είναι δανεική, καταλαβαίνω τις απαιτήσεις των άλλων και φαντάζομαι πως και οι άλλοι δεν θα δυσανασχετούν τις ανάλογες δικές σου. Ή μήπως ναι;
Όπως και να ‘χει εδώ μέσα ταξιδεύουμε μαζί στην ύπαρξή σου, όχι για να λύσουμε τα υπαρξιακά σου, αλλά για να ξεμπερδεύεις με τους τίτλους και τις προβολές. Τα υπαρξιακά, είναι δικά σου ταξίδια. Αν θέλεις να είμαι μαζί σου, τότε θα σε ταρακουνάω ελαφριά στον ώμο για υπενθύμιση, να ζεις για σένα. Εσύ δημιούργησες εμένα, ξεκίνα την αρμονική σχέση με σένα.

Για παραγγελίες εδώ.

Hilarion Publications
Κοκκινάκη 6 Κηφισιά, 2114019724, 6934531919, hilarionartbooks.gr, [email protected] 

Βιογραφικό: H Μαλαματένια Καϊντατζή αναζητώντας την ολιστική υγεία για τον εαυτό της, εφάρμοσε αρχαίες μεθόδους και μελέτησε πολλές παραδόσεις πριν αφιερωθεί πλήρως στη Θεραπευτική και στη μετάδοση αυτών των γνώσεων. Είναι εμπειρική σύμβουλους και ολιστική θεραπεύτρια συγκεντρώνοντας γνώσεις από Ινδία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη και περιοχές της Ευρώπης και της Αιγύπτου. Στα 48 της, μετρά 21 χρόνια εμπειρίας στην ολιστική θεραπεία. Έχει δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα και εκπαιδευτικό σύστημα θεραπειών, την Ενεργονοητική. Είναι Ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπείας & Έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ στην Κηφισιά (hilarion.gr). Δημιουργεί ειδικές κατασκευές με πηνία, μαγνήτες, ορυκτά, βότανα και γεωμετρικές συνθέσεις για την ενίσχυση της υγείας των θεραπευόμενών της, όπως και ειδικά αρώματα με συγκεκριμένες επιδράσεις πάνω στις νευρικές λειτουργίες και τη μνήμη.
Είναι ιδρύτρια των εκδόσεων Hilarion Publications και συγγραφέας των βιβλίων «Αισθήσεις, Η Γνώση της Ελευθερίας» και «Σχέσεις, Το Κάλλος της Δημιουργίας».
Το έργο της είναι γνωστό σε πολλές χώρες, καθώς έχει μαθητές στην Αμερική, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία και διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 3000 προσωπικές θεραπείες συνεδριών.