Η Ειρήνη Μητούδη στη συλλογική έκθεση «ΕΡΩΣ» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην Casa Bianca, για Aline Fernandez Diaz & Σπύρο Αλιμπέρτη

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Συλλογική εικαστική έκθεση: «ΕΡΩΣ» Aline Fernandez-Diaz & Σπύρος Αλιμπέρτης.

14 Φεβρουαρίου 2023, στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης – Casa Bianca

Με έμπνευση την ιστορία αγάπης του ζεύγους της Casa Bianca, Aline και Σπύρου.

Πόσο σας επηρέασε η ενασχόληση με το δικό σας αποτύπωμα στην ερωτική ιστορία της Καζά Μπιάνκα; Αυτή η τρυφερή ιστορία αγάπης με ευαισθητοποίησε πάρα πολύ και ενώ συνήθως η εικαστική μου γλώσσα είναι επηρεασμένη από τον σουρεαλισμό, αυτή την φορά μου βγήκε το ρομαντικό στοιχείο για αυτό θα δείτε πολλά λουλούδια αλλά και το ερωτευμένο ζευγάρι! Επίσης επειδή η βίλα Μπιάνκα είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα δούλεψα τα έργα μου, όπως στο αρχιτεκτονικό μου γραφείο, χρησιμοποίησα δηλαδή χάρακες τρίγωνα καμπυλόγραμμα, διαβήτη όπως ακριβώς σχεδιάζω και τις μελέτες που αφορούν την αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων.

Σε ποιο σημείο της ιστορίας τους επιλέγετε να σταθείτε περισσότερο; Απο την ιστορία τους αυτή εγώ θα μείνω στην αρχή και στον τρόπο που γνωρίστηκαν. ΕΤΥΧΕ να βρεθούν μέσα σε ένα τραμ όπου εκεί η Αλιν έχασε τις αισθήσεις της και ο Σπύρος την βοήθησε… έκτοτε παρέμειναν μαζί, παρά τις αντιξοότητες που προέκυψαν σε αυτόν τον αναμφίβολα μεγάλο έρωτα!

Ο φλογερός έρωτας της Αλίν και του Σπύρου απέδειξε ότι μπορεί να νικήσει τα πάντα. Τι θα τους λέγατε αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους; Ένα γλυκό χαμόγελό μου, θα τους αγκάλιαζε και θα τους έλεγα ότι είναι ένα μεγάλο πρότυπο για πολλά ΟΧΙ που βιώνουμε όλοι μας είτε κοινωνικά είτε συναισθηματικά είτε απλά γιατί έτσι πρέπει. 

Πότε ο έρωτας Νικάει; Μαζι σαν μια γροθιά είναι το μυστικό της επιτυχίας σε όλες τις περιπτώσεις αλλά και στον έρωτα το «μαζί» και το «θέλω» όταν είναι ισχυρό είναι απροσπέλαστο!

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ “Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να σχετίζεται και αυτό τον κάνει ευτυχισμένο. Να δίνει…” Ποια είναι η άποψή σας; Πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη να συνυπάρχει να μοιράζεται να νιώθει ζεστασιά κοντά σε οικείους του. Όταν είσαι δοτικός σε μεγάλο βαθμό το εισπράττεις κιόλας. Πάντα αναφέρω την θεωρία μου περί «καθρέφτη», όπως θα συμπεριφερθείς θα σου συμπεριφερθούν!

Αγαπημένος σας ποιητής ή στοχαστής; Τάσος Λειβαδίτης «…και όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον είμαστε ήδη νεκροί…»

Αγαπημένο σας μότο; «Βάλτε χρώμα στη ζωή σας»

Ποιοι θεωρείτε ότι στήριξαν κατά πολύ αυτό το πρότζεκτ; Το πρότζεκτ αυτό πέραν του δήμου και της εβραϊκής κοινότητας που το στηρίζει έμπρακτα, βασικοί υποστηρικτές είμαστε όλοι εμείς οι καλλιτέχνες που με ένα μεγάλο ενθουσιασμό δουλέψαμε για αυτό. Εγώ συγκεκριμένα δουλεύω από την πρώτη στιγμή που μου ανακοινώθηκε και συμμετέχω με 19 καινούργια μου έργα! Επιπροσθέτα εκθέτω και ένα κουστούμι που έχω φτιάξει με ανακυκλώσιμα υλικά με θέμα το «ταξίδι». Ταξίδι στο χρόνο λοιπόν, όπου έχει τοποθετηθεί σε ένα από τα μπάνια της βίλας μπροστά στον καθρέπτη και καλώ όλους τους φίλους που θα παραβρεθούν να φωτογραφηθούν μαζί του σα να το φορούν οι ίδιοι !

Η Ειρήνη Μητούδη ασχολείται με την αρχιτεκτονική διακόσμηση εσωτερικών χώρων, μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, ξενοδοχείων, κατοικιών με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι ένας άνθρωπος με πάθος για δημιουργία και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η ζωγραφική σε συνδυασμό με το κολάζ πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην ζωή της. Έχει συμμετάσχει με έργα της, σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό που την εξιτάρει είναι ότι ταξιδεύοντας νοητά στον κόσμο του μη υπαρκτού, συνθέτει εικόνες αλληγορικές, οι οποίες αφήνουν πολλές φορές και ηχηρά μηνύματα! Για εκείνη, είναι πολύ σπουδαίο, τα έργα της να έχουν αλληλεπίδραση με τον θεατή και απολαμβάνει να ακούει από εκείνους, το τί αφουγκράζονται από την θέασή τους.

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr