Η Αρβανιτάκη Ελένη συμμετέχει στην εικαστική έκθεση “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ” στην Govedarou Art Gallery

Η Govedarou Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, την επιμέλεια της οποίας φέρει η Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Eλλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη https://nikolenakalaitzaki.wordpress.com [email protected]

Συμμετέχετε στην ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο: “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ”, στην Govedarou Art Gallery. Περιγράψτε μας το έργο με το οποίο συμμετέχετε και μοιραστείτε μαζί μας τα συναισθήματά σας ως προς τη δημιουργία του. Η περιγραφή του έργου μου με μια δική του ρήση θα ήθελα να αποδοθεί. Γι αυτό αυτολεξεί  την αναφέρω… «στα πρόσκαιρα ζωντανά σώματα τα δυο τούτα ρεύματα παλεύουν: ο ΑΝΗΦΟΡΟΣ, προς την σύνθεση, προς την ζωή, προς την αθανασία, ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ προς την αποσύνθεση, προς την ύλη, προς τον θάνατο…» Τα συναισθήματα που με έκαναν να φτάσω στη δημιουργία αυτού του έργου και με διαπερνούν, πάλι από μια δική του συνέντευξη, μπορούν να αποδοθούν. Έγινε στην Γιολάντα Τερέντσιο στην πόλη Αντιμπ στην Γαλλία στο σπίτι του. Αυτά που αναφέρει ένοιωσα την ανάγκη να τα επικοινωνήσω με τους ανθρώπους γύρω μου. Σ αυτήν εκμυστηρεύεται … «Το μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνθρωπο είναι, φαντάζομαι, η έλλειψη πίστης σ’ ένα ιδανικό ανώτερο από το Εγώ του. Αν δεν πιστεύει κανείς σ’ ένα πράγμα ανώτερο από τον εαυτό του δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος.» 

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να το σκεφτώ αυτό…

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Αυτό που με παρακινεί στη δημιουργία ενός έργου είναι, η έκπληξη, η ένταση το συναίσθημα της στιγμής. Συχνά προέρχεται από τη φύση με την εναλλαγή των χρωμάτων και του φωτός.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αγαπώ την χρωματική παλέτα του Vincent Van Gogh, όμως είναι φορές που σκέπτομαι με πόση μοναδικότητα ο Π. Τέτσης κατάφερε να μεταφράσει με χρώματα την συνομιλία του φωτός με τον κόσμο.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Η απόδοση του φωτός μέσα από το χρώμα σ’ ένα εσωτερικό χώρο, σ’ ένα αστικό τοπίο ή στην εξοχή ανάλογα με την ώρα και τις εποχές.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Δεν είμαι άνθρωπος που αγαπώ τους διάλογους. Αντίθετα αγαπώ να παρατηρώ, να μελετώ έργα καλλιτεχνών σε μουσεία που με κάθε ευκαιρία επισκέπτομαι.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Με μια λέξη για μένα είναι τα παιδιά μου, γεννιούνται από αγάπη για να ζήσουν αυτόνομα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Παλέτα, καμβάς, λαδια παρέα μου για πολύ καιρό.

Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (6 – 9:30 μ.μ.)

Διάρκεια έκθεσης: 25 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2022 

Govedarou Art Gallery,
Διεύθυνση: Γ. Παπανδρέου 5 (πρώην Ανθέων), στάση Γεωργίου, Τ.Κ: 54645, Θεσσαλονίκη,
Τ.: 2314015613, www.govedaroufineartgallery.com,
[email protected] 

https://www.facebook.com/govedarouartgallery/

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Τρίτη, Πέμπτη: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 6 μ.μ. – 8 μ.μ., Σάββατο: 11 π.μ. – 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr