Η Αρίστη Χατζησάββα φιλοτεχνεί τα βραβεία για τις διεθνείς βραβεύσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

“Είναι ευλογία να μπορεί να δημιουργεί ο άνθρωπος”

Κάθε είδους δημιουργία που βγαίνει από το μέσα του καλλιτέχνη και από τις εσωτερικές αναζητήσεις του, έχει και ένα κομμάτι από τη ψυχή του.

Ο καλλιτέχνης μέσα από τη διαδικασία της δημιουργίας έρχεται αντιμέτωπος πολλές φορές με τα συναισθήματα του και τον εσωτερικό του κόσμο. Αυτή η διαδικασία στάθηκε για μένα αφορμή να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου και να αναγνωρίσω δυνατότητες που δεν είχα αναπτύξει προηγουμένως.

Από τα νεανικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τις επιχειρήσεις, όμως η ζωγραφική ήταν αυτή που μου έδωσε εσωτερική πληρότητα. Το να δημιουργείς κάτι εκεί που δεν υπάρχει τίποτα, όπως ένας κενός καμβάς, δαμάζεις μέσα από τις πινελιές σου τα συναισθήματα που ξεπηδούν από μέσα σου την ώρα της δημιουργίας και όταν φτάσεις στην ολοκλήρωση του έργου, έχεις ήδη κάνει ακόμη ένα μοναδικό ταξίδι της ψυχής σου.

Έχω συμμετάσχει σε πέραν των τριάντα εκθέσεων σε Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική ,Ιταλία και στην Αγγλία όπου έργο μου κατετάγη ανάμεσα στα κορυφαία της έκθεσης καθώς επίσης και άλλα  έργα μου έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και με έφεραν ανάμεσα στους νικητές που δουλειά τους προβλήθηκε σε ηλεκτρονικά περιοδικά στην Αμερική.

 Όταν ήρθε στην αντίληψη μου η δημιουργία του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | ΣΠΕΚ και διάβασα για το όραμα και τους σκοπούς του, κατάλαβα ότι μέσα από τις δράσεις και τις συνέργειες του θα δοθεί φως στον σύγχρονο και σημερινό πολιτισμό μας και θα γνωρίσουμε Ελλαδίτες και Κύπριους, ανθρώπους των Γραμμάτων, των Τεχνών, των Επιστημών και γενικά του Πολιτισμού που ζουν ανά την υφήλιο καθώς και το έργο τους, που ίσως να μην γινόταν γνωστό σε ένα πιο ευρύ κοινό αλλιώς. Έγινα μέλος του ΣΠΕΚ και στηρίζω εκεί όπου μπορώ το έργο του, κάτι που πιστεύω όλοι πρέπει να κάνουμε γιατί ο πολιτισμός μας είναι η ιστορία μας που δηλώνει την εξέλιξή μας και πρέπει να διαφυλάσσεται , να προβάλλεται και κυρίως να καταγράφεται.

Με αφορμή τη βράβευση τεσσάρων σπουδαίων ανθρώπων, τους κυρίους Πούχνερ και Χριστοδουλίδη για το βραβείο Ανθρωπισμού,  τη κυρία Πουλχερίου και τον κύριο Φωστιέρη για το βραβείο Λογοτέχνη για το σύνολο του έργου του, έχω δημιουργήσει τέσσερα αυθεντικά συμβολικά έργα που θα δοθούν ως βραβεία. Θεωρώ τιμή μου την ανάθεση τους σε μένα και μελετώντας τις προσωπικότητες που βραβεύονται νοιώθω θαυμασμό για το έργο τους και τη συνολική προσφορά τους προς τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο και τον πολιτισμό. Τέσσερεις άξιοι άνθρωποι που σαν φάροι φωτίζουν τον κόσμο μας.

Αρίστη Χατζησάββα

Σημείωση: Το διήμερο Διεθνών Βραβεύσεων και Έκθεσης Βιβλίων Συγγραφέων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, 11:00-14:00 και 17:00-21:00 έκαστην ημέρα, στο μέγαρο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 38, αίθουσα τέχνης. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τμήμα Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων και της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Η ζωγράφος Αρίστη Χατζησάββα φιλοτεχνεί για το 2021 τα Βραβεία
για τις Διεθνείς Βραβεύσεις του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, «Βραβείο Ανθρωπισμού» και «Βραβείο Λογοτέχνη»

Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου
Hellenic Cypriot Cultural Association
Web: www.cultural-association.org
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr