Η αδράνεια εξασθενίζει τη δύναμη του νου. Κάνε κάτι!

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με μέρες δύσκολες για όλους, που θεριεύει ο φόβος η αγωνία, η αναστάτωση η ανασφάλεια ο εκνευρισμός.

Αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε τον βαθύτερο εαυτό μας, να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει σε αυτά τα νέα δεδομένα.

Βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων με αισιοδοξία  και συναισθηματική ανθεκτικότητα, είναι η ικανότητα της προσαρμογής. Σίγουρα δεν είμαστε κινηματογραφικοί υπέρ-ήρωες, που μπορούμε να ζούμε ανεπηρέαστοι από το περιβάλλον μας, αυτό αλώστε θα ήταν και ασέβεια στους νόμους της ζωής.

Προσαρμόζομαι δεν σημαίνει πετάω στα σύννεφα, αλλά κοιτάω με ρεαλισμό, ενώ παράλληλα διεκδικώ μια θετική στάση ζωής.

Η Συναισθηματική Διαλεκτική, η μέθοδος υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης που εδώ και 16 χρόνια διδάσκω σε ομάδες στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όπου αλλού χρειαστεί, ήρθε αυτή την περίοδο να δείξει τα πολύτιμα οφέλη της, στους φίλους που την παρακολουθούν.

Καταφέραμε και προσαρμόσαμε τις συναντήσεις μας μέσα από πλατφόρμα επικοινωνίας και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι θωράκισης και ενδυνάμωσης των συναισθημάτων μας, πάντα μέσα  από τον θεραπευτικό κόσμο της τέχνης. Ασκήσεις, τεχνικές, κείμενα, μουσικές και ρόλοι έγιναν σύμμαχοι μας, στο να μην χάσουμε την σύνδεση μεταξύ μας, αλλά κυρίως την αισιοδοξία μας και τα πολύτιμα συναισθήματα  της χαράς και της δημιουργικότητας.

Το θέατρο πάντα ήταν αρωγός στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα. Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτές τις ώρες να διαδίδουμε αισιόδοξα και εμπνευστηκά  μηνύματα, που να θεραπεύουν τον πανικό και τον φόβο.

Έτσι λοιπόν, σιγά -σιγά δημιουργήθηκε ένα «δίκτυο υποστήριξης», που μας επιτρέπει συνειδητά ή ακόμα και υποσυνείδητα να αποκτήσουμε μια θετική νοοτροπία και η δύναμη της τέχνης, μπορεί να μας οδηγήσει εύκολα σ αυτήν. Προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και με τα θετικά μας συναισθήματα που μας βοηθούν αποτελεσματικά να δούμε το Φως μέσα στο γκρίζο και να αντλούμε δύναμη.

Με το σύνθημα “Κοιτάω μπροστά και βρίσκω λύσεις” πορεύτηκα και πορεύομαι μέχρι τώρα  στη ζωή μου.

Ας δούμε αυτή την μεγάλη απειλή ως μια νέα πρόκληση και ας προστατευτούμε όλοι, με ωριμότητα και υπευθυνότητα,  όχι μόνο για το δικό μας καλό, άλλα και για το καλό των συνανθρώπων μας. Αυτή η πανδημία μας δίνει χρόνο να  αξιολογήσουμε όχι μόνο το νόημα και την αξία της ζωής, αλλά και την δύναμη της ευθύνης και κυρίως της αλληλεγγύης.

Πληροφορίες για τη Συναισθηματική Διαλεκτική μπορείτε να βρείτε στο site synaisthimatikhdialektikh.com ,αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook & Instagram.

Θα χαρώ να λύσω απορίες σε όποιον φίλο θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου, μέσα από τα  προσωπικά μου προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Instagram). Η ζωή συνεχίζεται και χρειάζεται θετική δράση!

*Ο Στέλιος Καλαθάς είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμπνευστής και δημιουργός της μεθόδου υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική».

Στέλιος Καλαθάς
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης [email protected]

Facebook: http://www.facebook.com/theatro33
Blog: http://synaisthimatikhdialektikh.com