Η Αγγελική Καψάσκη της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Η τέχνη είναι για να μοιράζεται… Με το μοίρασμα αποκτάς συνοδοιπόρους, συνομιλητές και αναμενόμενα δημιουργούνται ερείσματα για νέα καλλιτεχνικά ταξίδια”

Τι είναι η τέχνη για εσας; Η τέχνη είναι ένα λυτρωτικό ταξίδι για εμένα. Ένα ταξίδι γεμάτο ηρεμία, υπομονή, επιμονή και πολύ αγάπη.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Υπέροχα. Όπως μας λέει και η δασκάλα μας η τέχνη είναι για να μοιράζεται. Αν κρατήσεις μια μορφή έκφρασης για τον εαυτό σου, απλά απολαμβάνεις μόνος. Με το μοίρασμα αποκτάς συνοδοιπόρους, συνομιλητές και αναμενόμενα δημιουργούνται ερείσματα για νέα καλλιτεχνικά ταξίδια.

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Νομίζω ότι η έκφραση είναι ελευθερία. Η φαντασία, η ανάγκη για έκφραση και η δημιουργία δεν μπαίνουν ούτε σε καλούπια, ούτε σε κλουβιά. Κυκλοφορούν ελεύθερα.

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Η θάλασσα, ο ουρανός, η Ελλάδα. Αρώματα και χρώματα συνδεδεμένα με το γαλάζιο, το μπλε, το τουρκουάζ. Με αυτό ταξιδεύω.

Αγγελική Καψάσκη: Γεννήθηκα το 1968 στην Αθήνα. Συμπλήρωσα τις σπουδές μου στο ΠΕΒΕΣ ως βρεφονηπιαγωγός και ειδικεύτηκα ως παιδοψυχολόγος σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εργάστηκα ως ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική εταιρία για 12 χρόνια και στη συνέχεια αφοσιώθηκα στο μεγάλωμα των δύο γιών μου. Μαθήτευσα δίπλα στη ζωγράφο Gilda Frumkin επί σειρά ετών και έχω λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της ομάδας ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, καθώς και στις ομαδικές εκθέσεις: «Sentiments d’Art» (Απρίλιος 2019), «Καλλιτεχνική Περιπλάνηση (Αύγουστος 2019), Sweet Memories (Σεπτέμβριος 2021),και «Personal Data “(Μαιος 2022) Από το 2018 ασχολούμαι αποκλειστικά με τη ζωγραφική και τη δημιουργική μεταμόρφωση επίπλων.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr