Η Έλενα Παπακυριακού της ομάδας “Εικαστική Δημιουργία” εκθέτει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης

“Η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ένας καλλιτέχνης σε προσωπικό επίπεδο”

Τι είναι η τέχνη για εσας; Τέχνη είναι η αφήγηση της ψυχής του ανθρώπου.

Πως νιώθετε που θα μοιραστείτε την τέχνη σας με το φιλότεχνο κοινό στην έκθεση; Η δημόσια έκθεση της ψυχής δεν είναι εύκολη και πάντα γίνεται με συστολή και την ελπίδα κάποιας κατανόησης και αποδοχής από τους θεατές της. 

Πόσο σημαντικό είναι για εσας η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας; Νομίζω ότι η ελεύθερη έκφραση και η ελεύθερη επιλογή θεματολογίας είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ένας καλλιτέχνης σε προσωπικό επίπεδο. Σίγουρα αυτό στη δημόσια έκθεσή του μπορεί να προκαλέσει διαφόρων τύπων αντιδράσεις και σίγουρα όχι πάντα θετικές. Είναι στην ευχέρεια του καλλιτέχνη να επιλέξει τη δημόσια έκθεσή του ή όχι. 

Ποιο χρώμα σας αντιπροσωπεύει και γιατί; Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ξεχωρίσω ένα χρώμα από το ουράνιο τόξο χωρίς να χαλάσει η απόλυτη αρμονία ούτε από την παλέτα μου και κατ´επέκταση ούτε από την ζωή μου.  

Έλενα Παπακυριακού: Γεννήθηκα τον Σεπτέμβριο του 1960 στην Λευκωσία της Κύπρου. Στα μαθητικά μου χρόνια ασχολήθηκα με τη μουσική (πιάνο), τον αθλητισμό (κολύμβηση) και παράλληλα πάντα μού άρεσε να ζωγραφίζω και γενικά να ασχολούμαι με παντός είδους χειροτεχνίες. Σπούδασα στη Νομική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών και από τότε ζω στην Ελλάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω πια το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό που αγαπώ τόσο πολύ την ζωγραφική και είναι τύχη και τιμή να μαθητεύω δίπλα στην ανεπανάληπτη ζωγράφο και Άνθρωπο την αγαπημένη μου Gilda Frumkin.

Ημέρα εγκαινίων: Σάββατο, 4 Ιουνίου

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παναγίας Φανερωμένης, της μοντέρνας εκκλησίας της Βουλιαγμένης, Αιόλου 8.

Οι ώρες επίσκεψης για τα δύο Σαββατοκύριακα είναι: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 22.00. Οι επισκέψιμες ώρες για τις καθημερινές είναι: 18.00 – 22.00.

Λίγα λόγια για την ομάδα Εικαστική δημιουργία: Είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από την ζωγραφο Γκίλντα Φρούμκιν στην  Πνευματική εστία της Βούλας το 1996. Μέχρι και το 1913 η ομάδα αυτή εκθέτει τα έργα της στην αιθουσα της ΠΕΒ. Με το πέρασμα των χρόνων και μέχρι σήμερα η ομάδα  ανανεώνεται και κατα καιρούς αλλάζει μέλη. Aπό το 1913  μέχρι και τις ημέρες μας τα μαθήματα γίνονται αφιλοκερδώς στο ατελιε της ζωγραφου Gilda Frumkin. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας τα πράγματα δυσκολεύουν αλλά με τον εμβολιασμό των μελών όλα μπήκαν ξανα σε μία σειρά. Η Gilda ειναι παντα προθυμη να συμβουλέψει και να βοηθήσει όποιον χρειάζεται τις συμβουλές της ακόμα και διαδικτυακά. Φέτος και για πρώτη φορά άλλαξε τον χώρο της έκθεσης. Μετά από την ευγενική παραχώρηση του Ι.Ν Παναγία Φανερωμένη (Αιόλου 8), στην Βουλιαγμένη, η έκθεση για το 2022 θα γινει στον ενοριακό πνευματικό κέντρο του  Ιερού Ναού… Η εκκλησία είναι καταπληκτική, μοντερνα (αρχιτέκτονας η Κα. Η αρχιτέκτων Βούλα Διδώνη) έχει καταπληκτικές αγιογραφίες του Γεώργιου Κόρδη.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr