Ημερίδα της “Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας” στην Κομοτηνή

Εμπνευστής, δημιουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας ο κ. Δημήτρης Μουτούσης

Η “Διεθνής Πρωτοβουλία για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας”, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η AHEPA HJ20 – Κομοτηνή, διοργανώνουν Ημερίδα στις 5 Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με θέμα: “Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας – Η Συνδρομή των Η.Π.Α. στην Οικονομική Ανάπτυξη και Σταθερότητα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η Θράκη ως ένας  ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, αλλά και ως μια γεωγραφική περιοχή της Χώρας μας που αποτελεί εγγυητή της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, που από μια ακριτική Περιφέρεια αναβαθμίζεται σε στρατηγικής σημασίας πύλη της Ε.Ε. με αυξημένη οικονομική και γεωπολιτική σημασία.

Οι ιδιωτικές επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας και του real estate, σε συνδυασμό με μεγάλα αναπτυξιακά έργα και αποκρατικοποιήσεις, όπως η αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, η Εγνατία Οδός με τους ολοένα κάθετους άξονες προς τις γειτονικές χώρες και οι νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις, δημιουργούν ένα μωσαϊκό ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης μέσα στην ερχόμενη δεκαετία, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αγροτικές επενδύσεις, σημαντικές υποδομές σε επίπεδο logistics και σημαντικές τουριστικές επενδύσεις που αναδεικνύουν την φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης.

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ.George James Tsunis, που θα αναδείξει τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό χαρακτήρα της περιοχής και τη σημασία που έχει η Θράκη για την επανεκκίνηση της Εθνικής Οικονομίας μετά από μια 10ετή Οικονομική Κρίση και 2ετή Υγιειονομική Κρίση, αλλά και την πρόσφατη Ενεργειακή Κρίση, καθώς το ενδιαφέρον που υπάρχει για αμερικανικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Η εκδήλωση, όπως και όλη η Διεθνής Πρωτοβουλία, τελεί υπό την Αιγίδα των Εnterprise Greece, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και των Υπουργείων  Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μετανάστευσης & Ασύλου , Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας & Απόδημου Ελληνισμού, του Εnterprise Greece, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων Επικοινωνίας, της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αθηναίων και έχει παράλληλα την στήριξη Επιμελητηρίων της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και Φορέων και Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει ισχυρό κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από Υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, Διπλωμάτες και Εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και των AHEPA, Μέλος του Κογκρέσου των Η.Π.Α. κα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπνευστής, δημιουργός και Πρόεδρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας κ. Δημήτρης Μουτούσης: “στόχος όλης αυτής της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια στο εξωτερικό, είναι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και η περαιτέρω ισχυροποίηση του γεωπολιτικού της ρόλου μέσω του Επιχειρείν, του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης .Ταυτόχρονα στοχεύει στην προβολή της Ελλάδας ως διεθνούς επενδυτικού προορισμού, την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, την εξωστρέφεια και διασύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με ομογενείς και φιλέλληνες επιχειρηματίες αλλά και  επενδυτές του εξωτερικού, όπως και την ανάδειξη της Χώρας μας ως εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας με  διάχυση του Ελληνικού Πολιτισμού και Πνεύματος, με την δημιουργία μονάδων εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό”.

Για την εκδήλωση αυτή ήδη υπάρχουν αναφορές σε διεθνή πρακτορεία οικονομικών ειδήσεων και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας στα ελληνικά και αγγλικά στις Η.Π.Α, Καναδά και Αυστραλία με υποστηρικτή επικοινωνίας την ΕΡΤ Κομοτηνής.