ΖΑΧΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ: “Παίρνω οξυγόνο από τα δημιουργήματά μου, για να δώσω αγάπη μέσα από τα έργα μου”

“Μου αρέσει η εποχή που ζούμε, διότι καλλιτεχνικά μπορώ να εκφράζομαι με διάφορους σύγχρονους τρόπους, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, παρατηρήσεις και καλλιτεχνικούς κανόνες”

Τι είναι η ζωγραφική για εσάς; μια μορφή προσωπικής έκφρασης; ανάγκη για δημιουργία; επικοινωνία; ή κάτι άλλο; Ανάγκη για δημιουργία. Η οποία με πολύ δουλειά και ατελείωτες ώρες μελέτης σε καθοδηγεί σε μια μορφή προσωπικής έκφρασης, για να επικοινωνήσεις το δημιούργημα σου.
Εκτός αυτού, είναι ‘’μικρόβιο’’ πολλών ετών (από παιδική ηλικία) και παντοτινή αγάπη, θα έλεγα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως εικαστικός; Επίμονο, ερευνητικό και πολύ απαιτητικό.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας ως εικαστικός; Το συναίσθημα και η ορμητικότητα. Ζωγραφίζω ό,τι αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή και πρέπει να το αποτυπώσω σε καμβά. Άλλες φορές είναι προμελετημένες τεχνικές και θέματα που στριφογυρίζουν καιρό στο μυαλό μου.

Με ποια προσωπικότητα της Τέχνης θα θέλατε να έρθετε σε διάλογο και με αφορμή ποιο θέμα; Με τον El Greco, για τη φρεσκάδα της πινελιάς του.
Με τον Paul Cezanne, για την απλότητα των έργων του.
Με τον Andy Warhol, για την εφευρετικότητα του.
Και με τον Gerhard Richter, για τη τεχνική του.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός της ζωγραφικής; Με τη φωτογραφία. Κατά καιρούς απαθανατίζω στιγμές και εικόνες και αν μου επιτρέπεται, θα ομολογήσω, ότι έχω μια αρκετά καλή συλλογή από καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

Αν επιλέγατε μια διαφορετική εποχή για να ζήσετε και να δημιουργήσετε ποια θα ήταν αυτή και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι θα εκφραζόσασταν καλλιτεχνικά; Δεν προτιμώ την Μπαρόκ εποχή, καλλιτεχνικά τουλάχιστον. Μου αρέσει, όμως, το τώρα, η εποχή που ζούμε, διότι καλλιτεχνικά μπορείς να εκφράζεσαι με διάφορους σύγχρονους τρόπους, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, παρατηρήσεις και καλλιτεχνικούς κανόνες.

Ποια είναι η σχέση του δημιουργού με το έργο του; Οξυγόνο και αγάπη. Ο καλλιτέχνης παίρνει οξυγόνο από τα δημιουργήματα του για να υπάρχει και να δώσει αγάπη μέσω των έργων του.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Μιας και πέρασε αρκετός καιρός από την ατομική έκθεση, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κάτι ετοιμάζεται. Οψόμεθα!

Βιογραφικό. ΖΑΧΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ZACHOS EMILIANOS

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:
ΠΙΝΑΚΟΘΗΣΗ ΨΥΧΑΡΗ / 2006

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ):
GALERIE M. LEFAKIS, ΚΕΦΑΛΑΡΙ / 2005

«ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΛΕΤΕΣ ΜΟΥ», GALERIE M. LEFAKIS, ΚΕΦΑΛΑΡΙ / 2007

“ALPHA GALLERY”, GALLERIES ΕΥ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΠΡΟΣ / 2008

GALLERY MINIMA, ΜΥΚΟΝΟΣ / 2008

GALLERY ΑΔΑΜ, ΠΛ. ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ / 2008 / 2009 / 2010

GALERIE LEFAKIS ΖΗΝΩΝ, ΑΛΙΜΟΣ / 2010

GALERIE LEFAKIS ΖΗΝΩΝ, ΨΥΧΙΚΟ / 2011

GALERIE M. LEFAKIS, ΧΑΛΑΝΔΡΙ / 2011

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»,
ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ / 2012

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»,
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΘΗΝΑΣ / 2014

«ΕΟΡΤΙΝΑ 2019», GALLERY ΚΑΨΙΩΤΗ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ / 2019