Εύα Αποστολάτου: ατομική έκθεση στην Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι

Μια νέα σειρά έργων παρουσιάζει η ζωγράφος Εύα Αποστολάτου στην ατομική της έκθεση με τίτλο “Αχτίδες”, στην Γκαλερί Αργώ στο Κολωνάκι από τις 24 Μαϊου έως τις 18 Ιουνίου 2022.

Για την πλειοψηφία των έργων που αποτελούνται από ουρανό, σύννεφα, θάλασσα και αχτίδες, η ζωγράφος λέει: “Κοιτώντας την φύση αποκτούμε αισιοδοξία. Τα σύννεφα στον ουρανό μας ταξιδεύουν. Και ό,τι και να γίνει, στο τέλος τα σύννεφα τα διαπερνούν οι αχτίδες. 

Η θάλασσα ταυτισμένη με την Ιστορία μας, είναι πότε γαλήνια και πότε φουρτουνιασμένη. Φως και μπλε, δεν είναι άλλο παρά η Ελλάδα.”

Το φως μάς κάνει ορατό τον κόσμο. Στις αχτίδες ο ήλιος φωτίζει τον ίδιο τον εαυτό του και όπως λέει ο Ντοστογιέφσκι: “Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει μια ηλιαχτίδα στην ψυχή του ανθρώπου”.

Ο πολιτισμός -όπως το φως- φωτίζει το σκοτάδι. Και λίγο φως είναι αρκετό για να φωτίσει μια τεράστια έκταση, όπως ελάχιστοι φωτισμένοι άνθρωποι: ήρωες, διανοούμενοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες με το έργο τους, φώτισαν και έσωσαν ολόκληρες εποχές.

Όμως κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, δεν βλέπουμε μόνο τα σύννεφα και τις αχτίδες. Σηκώνοντας έστω για λίγο μες στην ημέρα το κεφάλι -από το κινητό και την καθημερινότητα- αυτό αρκεί, για να θυμόμαστε ότι είμαστε μέρος της φύσης και του υψηλού προορισμού μας.

Με δεδομένα τα κοινωνικά και γεωπολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας, οι δικές μου αχτίδες μακάρι να μην έπονται της βροχής, αλλά να την σταματήσουν πριν έρθει καν’’.

Εγκαίνια: Τρίτη 24 Μάϊου 2022, στις 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαΐου με 18 Ιουνίου 2022