Ευάγγελος Ιωακειμίδης: “Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπροσαρμόζονται και να συμπορεύονται με τον καταναλωτή και τις ανάγκες του”

“Η ενέργεια, η διαίσθηση και η δυναμική του επιχειρηματία εάν συνδυαστούν αρμονικά με την ηθική, το δυναμισμό και την ακεραιότητα ενός επαγγελματία, τότε πιστεύω ότι δημιουργούνται επιχειρήσεις πρότυπα.”

Μιλήστε μας για την επιχείρηση σας και την ταυτότητα σας ως επαγγελματίας. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα χρονολογείται από το 2006 με την ίδρυση της novita group με κύριο αντικείμενο την εισαγωγή και παραγωγή καλλυντικών προϊόντων και αρωμάτων, ενώ το 2018 αποφασίσαμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας με το δικό μας brand στο ευρύ κοινό μέσω της αλυσίδας λιανικής των καταστημάτων μας με το διακριτικό τίτλο aura nuova perfume shop.

Οικονομική κρίση και lockdown έχουν επηρεάσει την επαγγελματική σας δραστηριότητα; Ο επιχειρηματικός κόσμος στην χώρα μας και δει οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας, έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα τα τελευταία 10 χρόνια με την εφαρμογή των μνημονίων και δυστυχώς αυτή η παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το οικονομικό περιβάλλον και τον σχεδιασμό κάθε επιχείρησης, κατά συνέπεια και το δικό μας αντικείμενο.

Δραστηριοποιείστε και στο εξωτερικό; Ναι η novita group εξάγει κατά κύριο λόγο τα προϊόντα μας σε περιορισμένο αριθμό πελατών κυρίως στα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε σε συνομιλίες με υποψήφιους αντιπροσώπους στην βόρεια Ευρώπη.

Χρησιμοποιείτε το διαδίκτυο ως μέσο επιχειρηματικής προβολής; Ναι φυσικά το χρησιμοποιούμε. Για εμάς το διαδίκτυο αποτελεί πλέον ένα νέο, ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας και προβολής για τις επιχειρήσεις. Μεταφέρει την πληροφορία με ταχύτητα και ακρίβεια και μπορεί πλέον στοχευμένα με μικρότερο κόστος και ρίσκο η κάθε επιχείρηση να επικοινωνήσει απευθείας με τον καταναλωτή. Στη σελίδα μας http://www.auranuova.com.gr συνεχώς προσθέτουμε νέες λειτουργίες και προσβασιμότητα σε όλους σε ένα εύχρηστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Σας ανησυχεί το αύριο ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης σας; Όσο σωστά δομημένη να είναι η επιχείρηση του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, δεν μπορεί να σε αφήνει αδιάφορο η τεράστια αλλαγή που συντελείται σε οικονομικό κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο παγκοσμίως. Όλες οι αλλαγές έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ψυχολογία του καταναλωτή, δημιουργούν αβεβαιότητα και πολλές φορές συρρίκνωση της αγοραστικής του δύναμης. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναπροσαρμόζονται και να συμπορεύονται με τον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

Είστε επαγγελματίας ή επιχειρηματίας; Είμαι επαγγελματίας επιχειρηματίας καθ’ υπέρβαση των όρων ! Πιστεύω ότι μου ταιριάζει περισσότερο ο όρος του επιχειρηματία, διότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει από την σύλληψη, την εξέλιξη και την τελική υλοποίηση μίας ιδέας, είναι μοναδικές. Η ενέργεια, η διαίσθηση και δυναμική του επιχειρηματία εάν συνδυαστούν αρμονικά με την ηθική, τον δυναμισμό και την ακεραιότητα ενός επαγγελματία, τότε πιστεύω ότι δημιουργούνται επιχειρήσεις πρότυπα. Σε αυτές τις αρχές εξάλλου αναπτύχθηκαν και η novita group αλλά και το νέο μας δημιούργημα η aura nuova perfume shop.

Κάθε κρίση είναι μια επαγγελματική ευκαιρία; Ναι το πιστεύω ακράδαντα αυτό, αρκεί να έχεις ευρεία οπτική και αντίληψη των αλλαγών και των νέων συνθηκών που δημιουργούνται. Εξάλλου είναι πολλά τα παραδείγματα νέων και καινοτόμων start up εταιριών που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση ακόμα και στη χώρα μας και καλύπτουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν στο καταναλωτικό κοινό.

Τι θα συμβουλεύατε ένα νέο που τώρα ξεκινάει το επιχειρείν; Να έχει μεγάλη υπομονή και αγάπη για το όνειρο του, να επιμείνει και να επιλέξει με σοφία τους σωστούς συνεργάτες που θα τον οδηγήσουν στην καταξίωση. Μόνο μέσω της αφοσίωσης στο στόχο και της υπομονής μπορεί να φτάσει κάποιος στην επίτευξη των στόχων του.