«Εμπρός, της Ελλάδος παιδιά…»

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ “ΝΙΚΗΣ” ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ

Ένα αφιερωματικό μουσικό – θεατρικό ταξίδι στη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της «τραγουδίστριας της Νίκης», Σοφίας Βέμπο και του ποιητή συζύγου της Μίμη Τραϊφόρου, που με τις προσφορές τους στο Θέατρο, το Τραγούδι, αλλά ιδιαίτερα στην Πατρίδα σημάδεψαν έναν ολόκληρο λαό.
Μια βραδιά γεμάτη αξέχαστα τραγούδια, με αναφορές και ανέκδοτα γεγονότα, ταυτόχρονα με προβολή φωτογραφιών.

Τα τραγούδια τους που ύμνησαν τον Έρωτα, την Ζωή, την Δημοτική Ποίηση και οι θεατρικές παραστάσεις μιας περιόδου όπου με την έμπνευσή τους και την καταλυτική παρουσία τους, κατάφεραν να γραφτούν στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Ιδιαίτερα τα πολεμικά τους τραγούδια που εμψύχωσαν στρατό και λαό στα δύσκολα χρόνια της κατοχής.

Με κείμενα που είναι εμπνευσμένα από το βιογραφικό βιβλίο με την πολυτάραχη ζωή της Σ. Βέμπο και του Μ. Τραϊφόρου, γραμμένο από τον ανιψιό και βιογράφο τους ΒΑΣΙΛΗ Π. ΤΡΑΪΦΟΡΟ ζωντανεύουν στην σκηνή και από την ηθοποιό ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΧΑΛΚΙΑ.

Η παράστασή μας περιλαμβάνει τραγούδια εκείνων των αξέχαστων χρόνων και θεατρικές παρεμβάσεις με στιγμιότυπα από την ζωή τους. Επίσης και το επίκαιρο μονόπρακτο της Μ. Βασκαντήρα «το παιδί και η Ειρήνη», που αποδίδει η ηθοποιός Π. Χαλκιά.