Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των Στέφανου Ζαννή και Wang Lei “SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY” στο πρώτο Κέντρο Τεχνών από την Ασία στην Ελλάδα, το MIN Art Center Athens

Το πρώτο ιδιωτικό Κέντρο Εικαστικών Τεχνών της Κίνας στην Ελλάδα είναι γεγονός από τις αρχές καλοκαιριού και ονομάζεται, Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΜΙΝ٠Αθηνών (MIN Art Center٠Athens). Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο ανακαινισμένο τετραώροφο κτίριο, επί της οδού Ευβοίας 38, ΤΚ17456, στον Άλιμο, μίας περιζήτητης περιοχής των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, όπου επενδύουν Κινέζοι επιχειρηματίες τα τελευταία χρόνια.  

Το MIN Art Center٠Athens, περιλαμβάνει τέσσερεις Πολιτιστικούς οργανισμούς: το Chinese Hellenic Cultural & Art Exchange Organization, το Quindao Panda HH Art Foundation, το Greek Chinese Reciter Club, καθώς και την διεθνή αίθουσα τέχνης ΜΙΝ Art Gallery٠Athens. 

Η ιδιοκτήτρια του ΜΙΝ Art Center٠Athens, η κα Γιού Λίμιν (Mrs Yu Limin) είναι επιχειρηματίας που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μόνιμα το 2022 έχοντας στόχο να πραγματοποιήσει το όνειρό της, δημιουργώντας ένα διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών όπου θα υποστηρίζει εικαστικούς καλλιτέχνες από την Κίνα, την Ελλάδα, την Κύπρο και τις χώρες της ΕΕ και θα προωθεί την Πολιτιστική σχέση της Κίνας με την χώρα μας και αντίστροφα. Στο πρόγραμμα του ΜΙΝ Art Center٠Athens περιλαμβάνονται διεθνείς εικαστικές εκθέσεις, προγράμματα υποδοχής & ανταλλαγής καλλιτεχνών, πωλήσεις έργων τέχνης, εκδόσεων τέχνης και πολλά άλλα. καθώς και συμμετοχές της γκαλερί σε διεθνείς αναγνωρισμένες φουάρ ανά τον κόσμο.

Η ιδιοκτήτρια του MIN Art Center٠Athens,
κα Γιού Λίμιν (Mrs Yu Limin)

Γενικός Διευθυντής του MIN Art Center٠Athens, είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διεθνώς καταξιωμένος πολιτιστικός διαχειριστής και εικαστικός καλλιτέχνης, με μεγάλη πείρα στην διοργάνωση, επιμέλεια & διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πρώην Πρόεδρος του EUNIC Cluster Cyprus (2022-2023), ιδρυτής & διευθύνων σύμβουλος της ACEY Europe – Arts & Culture Community με έδρα την Αθήνα και την Λευκωσία.

Γιώργος Ταξιαρχόπουλος,
Γενικός Διευθυντής MIN Art Center٠Athens

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης με εκλεκτούς προσκεκλημένους στα τελευταία εγκαίνια της έκθεσης του γνωστού Κινέζου ζωγράφου, ZHU TAO, καθηγητή ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας στο Πεκίνο.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης

Η επόμενη έκθεση στην MIN Art Gallery٠Athens, έχει τον τίτλο: SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY με την συμμετοχή των ζωγράφων, Wang Lei, διακεκριμένου διεθνώς Κινέζου ζωγράφου και καθηγητή ζωγραφική στην Senzo Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου. Και ο Έλληνας ζωγράφος, Στέφανος Ζαννής, του οποίου την τελευταία ατομική δουλειά είδαμε πρόσφατα, στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στο Κολωνάκι. Την επιμέλεια της έκθεσης κάνει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. «Ο διάλογος μεταξύ των συγκεκριμένων έργων, δημιουργεί ένα μαγευτικό περιβάλλον στον θεατή. Ενώ, διενεργείται διαμέσου του αέρινου στοιχείου των έργων μία ανατροφοδότηση της άσβεστης φλόγας που διατηρεί ζωντανούς έως σήμερα δύο από τους αρχαιότερους Πολιτισμούς του Πλανήτη μας. “Ο δρόμος του Μεταξιού”, αφορά ένα γήινο μονοπάτι ζωής και εμπορικών συναλλαγών, που καταγράφεται βιωματικά από τον Wang Lei τα τελευταία 10 χρόνια με την υποστήριξη της τοπικής Κυβέρνησης του Πεκίνου, ενώ, το “Ταξίδι του Οδυσσέα” αφορά ένα υδάτινο, ρέων, ταξίδι του Ανθρώπου προς την καταγωγή και την προέλευσή του, μέσα από την καθημερινή μάχη, τον πόνο, την απώλεια αλλά με την Θεία Ευλογία της Λύτρωσης και της διατήρησης της ζωής. Ο Στέφανος Ζαννής, διαπραγματεύεται το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 30 χρόνια και έχει καταφέρει να εμβαθύνει θαυμάσια, τόσο σε εικαστικό, σχεδιαστικό, συμβολικό, ερμηνευτικό όσο και σε φιλοσοφικό επίπεδο» αναφέρει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την ομάδα εργασίας μας, το αποτέλεσμα και το πρόγραμμα εικαστικών εκθέσεων που υλοποιούμε στο Ελληνικό MIN Art Center٠Athens. Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εμένα αυτό το Κέντρο Τεχνών και με ενδιαφέρει να μεταδώσουμε την εμπειρία και το καλλιτεχνικό & πολιτιστικό μας έργο προκειμένου να συνεισφέρουμε στην βελτίωση και την θερμότερη υποδοχή και ανταλλαγή καλλιτεχνών των δύο χωρών μας, τόσο εμπορικά όσο και πολιτιστικά διεθνώς. Η Ελλάδα και η Κίνα, είναι οι αρχαιότερες χώρες στην ιστορία και οι Πολιτισμοί μας, οι θρησκείες μας, αλλά και η φιλοσοφία μας για τη ζωή, αγγίζουν η μία την άλλη φιλικά μέσα στις χιλιετίες και βαδίζουν προς τον ίδιο τελικό στόχο. Την ανάταση και την διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Ακριβώς όπως οφείλει να είναι και ο στόχος οποιουδήποτε Πολιτισμού στον Πλανήτη. Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στις 25 Οκτωβρίου 2023, από τις 19:00-23:00 στα εγκαίνια της έκθεσής μας!» αναφέρει η ιδιοκτήτρια του MIN Art Center٠Athens, κα Yu Limin.

Είσοδος ελεύθερη.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023, 19:00-23:00

Διάρκεια έκθεσης: 25/10-18/11/2023.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00πμ-18:00 και Σάββατο 10:00-15:00

MIN Art Center٠Athens

Ευβοίας 38, ΤΚ 174 56, Άλιμος

[email protected] 

Για ραντεβού τηλεφωνήστε στο (+30) 6971879116 και/ή στο (+30)6977632804


Με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων της Πρωτοβουλίας Μιας Ζώνης – Ενός Δρόμου (RBI) από την Κινεζική Κυβέρνηση (2013-2023) το πρώτο Κέντρο Τεχνών στην Ελλάδα, Ιδιοκτησίας της Κινέζας YU LIMIN, το MIN Art Center٠Athens, με Γενικό Διευθυντή τον Γιώργο Ταξιαρχόπουλο παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής των Wang Lei και Στέφανου Ζαννή, με τίτλο: SILK ROAD & ULYSSES JOURNEY (Ο Δρόμος του Μεταξιού και το Ταξίδι του Οδυσσέα).

Wang Lei, China2020 © courtesy of the MIN Art Center٠Athens

Η σχέση μεταξύ των δύο αρχαιότερων Πολιτισμών του Πλανήτη μας είναι δεδομένη, ιστορικά, φιλοσοφικά, πολιτιστικά και οικονομικά.  

Ειδικά σήμερα, εξαιτίας της Πρωτοβουλίας για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Εμπορίου μέσω του RBI σε 185 χώρες του πλανήτη, η σχέση των δύο χωρών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, κυριολεκτικά όσο και συμβολικά.  

Η Ελλάδα εμπνέει και εκπροσωπεί την Δύση, και η Κίνα αντιπροσωπεύει την Ανατολή. 

Στην έκθεση, SILK ROAD & ULLYSSES JOURNEY, ο ζωγράφος Wang Lei, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Σέντζο (Senzo) Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πεκίνου, παρουσιάζει στον ισόγειο χώρο της γκαλερί του Κέντρου Τέχνης, MIN Art Center٠Athens, στην MIN Art Gallery, ένα μέρος από τα 200 έργα που έκανε κατά το δεκαετές ταξίδι του προς την Ευρώπη, διανύοντας το Δρόμο του Μεταξιού, ένα μονοπάτι ανταλλαγών & συναλλαγών που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση και έχει εμπορικό, γήινο χαρακτήρα. «Διανύοντας το Δρόμο του Μεταξιού, γνώρισα τον Κόσμο και με την ζωγραφική μου κατέγραψα σταθμούς, μνημεία, εικόνες και ανθρώπους που σημάδεψαν την βιωματική σχέση μου με την επίγεια αυτή πορεία», δηλώνει ο ζωγράφος Wang Lei. Το εγχείρημά του Wang Lei χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο που εργάζεται και από την Τοπική Κυβέρνηση του Πεκίνου.

Stefanos Zannis, Athens, Greece © courtesy of the artist and MIN Art Gallery

Ο ζωγράφος Στέφανος Ζαννής, έπειτα από 30 χρόνια εργασίας στις ραψωδίες της Οδύσσειας, με ίδια μέσα, ως ένας Οδυσσέας της Τέχνης, παρουσιάζει στην έκθεση αυτή μόνον την Ε’ Ραψωδία, από τα εκατοντάδες έργα που έχει κάνει έως σήμερα για το υδάτινο ταξίδι του Ήρωα, δίνοντας έμφαση στην πολυμήχανή Φύση του, την εφευρετικότητά του και την δύναμη της αναζήτησης αλλά και της πίστης του, αντιστοιχώντας τες με τα μέσα και τις ιδιότητες της ζωγραφικής και της εικονοποιίας του. «Προς το σκοπό και το τέλος», όπως αναφέρει ο ζωγράφος Στέφανος Ζαννής, «που για τον καθένα μας σηματοδοτεί μία νέα αρχή, όπως άλλωστε σημαίνει κάθε υπαρξιακή αναγέννηση, με πρωταρχική κατά την Παράδοση του τόπου μας, εκείνης του Οδυσσέα».  

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, εικαστικός – επιμελητής και Γενικός Διευθυντής του MIN Art Center٠Athens. 

Εγκαίνια: Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 από τις 19:00 έως τις 23:00 

Είσοδος Ελεύθερη.

MIN Art Center٠Athens

• MIN Art Gallery     

Ευβοίας 38, ΤΚ. 174 56, Άλιμος

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 11:00 – 19:00, Σάββατο 10:00 – 15:00  

Τηλέφωνο για ραντεβού: (+30) 697 1879116