ΕΛΕΝΗ ΚΛΑΠΑΝΤΑ: “Είναι πολύ όμορφο να συμμετέχω σε έκθεση με αξιόλογους, Επίμονους Καλλιτέχνες, σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης”

Στα χέρια των καλλιτεχνών της E.T. μορφές και ιδανικά ξαναζωντανεύουν μέσα από την καλλιτεχνική τους μεταμόρφωση. Ιδέες επίμονων καλλιτεχνών που είναι έτοιμες να ζήσουν αξιοποιημένες ως έργα τέχνης. Συμμετέχετε κι εσείς σε αυτό το εικαστικό ταξίδι με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ τι έχετε να δηλώσετε για τον επόμενο σταθμό σας; Νιώθω υπέροχα! Ένα φανταστικό ταξίδι με την Επίμονη Τέχνη στο Παρίσι! Ville lumière! Είναι πολύ όμορφο να συμμετέχω σε έκθεση με αξιόλογους, επίμονους καλλιτέχνες, σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ευρώπης.

Τα έργα σας ταξιδεύουν με εξαιρετικά επίμονα αξιόλογους σταθμούς δίχως τέλος. Ποια είναι η πηγή έμπνευσής σας σε αυτό το πρότζεκτ της Ε.Τ. και ποια η τεχνοτροπία σας; Η έκθεση είναι θεματική: «Ελληνογαλλική φιλία». Στο συγκεκριμένο project πηγή της έμπνευσής μου είναι η φιλία των δύο χωρών μέσα στον χρόνο. Μιας φιλίας, ιστορίας και πολιτισμού, που ξεκινάει από το παρελθόν, φτάνει στο σήμερα και με αφετηρία το 2020 προχωράει χέρι – χέρι με αισιοδοξία προς το μέλλον. Το έργο μου είναι δίπτυχο σε καμβά, με ακρυλικά χρώματα και συνδυασμός ζωγραφικής με πινέλο και σπάτουλα.

Επόμενος σταθμός στην καρδιά του Παρισιού. Γκαλερί du Colombieur τιμώντας τον πολυδιάστατο Γάλλο πρόξενο Philippe Ray και εμπνεόμενοι από την αύρα της Ελληνογαλλικής Φιλίας. Πότε θα λάβει χώρα το πρότζεκτ και ποια είναι για εσάς προσωπικά σημαντικά πρόσωπα τα οποία ενέπνευσαν ώστε να εδραιωθεί επιπλέον η δυνατή φιλία ανάμεσα στους πολιτισμούς μας; Το project που εμπνεύστηκε και διοργάνωσε η εικαστική καλλιτέχνης Χρύσα Μπαρζόκα, θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου στην γκαλερί du Colombieur στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στο Λούβρο. Τιμώμενο πρόσωπο είναι ο αξιότιμος Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Philippe Ray, που συμβάλλει στην προώθηση του ελληνογαλλικού διαλόγου, πολιτισμού και φιλίας των δύο χωρών. Μεταξύ των σημαντικών προσώπων που θαυμάζω είναι ο Βίκτωρ Ουγκώ, ο Ευγένιος Ντελακρουά, ο Ζυλ Ντασέν, η Μελίνα Μερκούρη…

28 Φεβρουαρίου 23 εικαστικοί στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ τιμούν με τα έργα τους την μακρά φιλία των δύο χωρών μέσα από τον άνθρωπο που πρεσβεύει πολιτισμό και έχει εμπνεύσει με την αξιόλογη δράση του. Πιστεύετε ότι άνθρωποι όπως ο αξιότιμος Philippe Ray, στον βαθμό που τους αναλογεί, μπορούν να ωθήσουν τον κόσμο προς το καλύτερο; Όλοι και κυρίως οι εικαστικοί καλλιτέχνες μπορούν λίγο ή πολύ να βάλουν το λιθαράκι τους για την ανάπτυξη του πολιτισμού και της φιλίας μεταξύ των χωρών. Άνθρωποι όπως ο αξιότιμος Philippe Ray με τις επιλογές τους και τις δραστηριότητές τους, δεν υπάρχει αμφιβολία, μόνο προς το καλύτερο μπορούν να ωθήσουν τον κόσμο μας.

Πείτε μου αν θέλετε ποιο χρώμα αγαπάτε περισσότερο; Το λευκό, για την καθαρότητα και την διαφάνειά του και το μωβ, το χρώμα της δημιουργικότητας.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ τι σημαίνει για εσάς; ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ προσωπικά είναι δημιουργία, χαρά, ονειρεμένα εικαστικά ταξίδια στην τέχνη χωρίς τέλος.

Πείτε μας τέλος συμφωνείτε με την επιστροφή των μαρμάρων στη χώρα μας από το Βρετανικό μουσείο; Αδιαμφισβήτητα συμφωνώ. Είναι η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση για την επιστροφή τους.