Ειρήνη Χρυσοβαλάντω Κόκκαλη: “Η μουσική, μου δημιουργεί μία πληρότητα και ένα μοναδικό συναίσθημα…”

“Ετοιμάζω ένα παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου που θα κυκλοφορήσει από την Spider Music τον Ιανουάριο”

Καλώς ήρθες στο Polismagazino.gr. Λίγα λόγια για σένα και για αυτό που κάνεις, σαν μια πρώτη γνωριμία. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, με καταγωγή από Κεφαλλονιά και Σίφνο. Ασχολούμαι με το τραγούδι αρκετά χρόνια τραγουδώντας σε μεζεδοπωλεία και ρεμπετάδικα και πρόσφατα ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την Spider Music στο τραγούδι με τίτλο “Θαλασσακι”.

Πότε ξεκίνησες την ενασχόλησή σου με τη μουσική και ποια ήταν τα πρώτα ερεθίσματά σου; Τα πρώτα ερεθίσματα τα απέκτησα από τον παππού μου όπου καταγόταν από τη Σίφνο και μου τραγουδούσε συνέχεια μικρασιάτικα και νησιώτικα τραγουδια. Ξεκίνησα από μικρή ηλικία, 6 ετών περίπου, την ενασχόληση με τη μουσική ξεκινώντας μαθήματα πιανου. Έπειτα συνέχισα με μαθήματα φωνητικής όπου παρακολουθώ μέχρι και σήμερα.

Ποια είναι η πρώτη σου μουσική ανάμνηση; Είναι η πρώτη μου φορά που τραγούδησα σε ένα μαγαζί όταν ήμουν φοιτήτρια. Είχα αρκετό άγχος αλλά και ενθουσιασμό συνάμα.

Ποια ήταν η πιο καθοριστική στιγμή, όπου ένιωσες ότι η μουσική θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου; Δεν θυμάμαι συγκεκριμένη στιγμή που αποφάσισα ότι θέλω να γίνω μουσικός ή τραγουδίστρια. Απλά ήξερα από μικρή ηλικία ότι είχα κλήση στην μουσική και μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι μου δημιουργεί μια πληρότητα και ένα μοναδικό συναίσθημα σε σχέση με άλλες δουλειές που έχω εργασθεί.

Σε “τρομάζει” η έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Δεν ξέρω αν θα με τρόμαζε η λέξη αποτυχία, γιατί από την αποτυχία γινόμαστε πιο δυνατοί και σίγουροι για την επίτευξη των στόχων. Στο χέρι μας είναι αν θα ξαναπροσπαθήσουμε ή αν θα τα παρατήσουμε. Η παραίτηση από τους στόχους, λόγω εμποδίων με τρομάζει.

Λίγα λόγια θα θέλαμε για την πιο πρόσφατη κυκλοφορία σου. Είναι ουσιαστικά το πρώτο μου βήμα στο χώρο της δισκογραφίας. Είναι ενα παραδοσιακό τραγούδι της Σκύρου το “θαλασσάκι” το οποίο θεωρώ ότι ταξιδεύει τον ακροατή σε κάποιο νησί και διηγείται μια ανεκπλήρωτη αγάπη. Το video clip το επιμελήθηκε ο Δημοσθένης Κωστόπουλος καθώς και την μίξη ήχου. Επίσης στο πιάνο με συνοδεύει η Όλγα Μάκρη και κυκλοφορεί επίσημως από την Spider Music.

Μουσική και στίχοι είναι πάντα δικοί σου; Ή αυτό που δημιουργείς είναι προϊόν συνεργασίας; Προς το παρόν επικεντρώνομαι σε παραδοσιακά τραγούδια της χώρας μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σου σχέδια; Ετοιμάζω ένα παραδοσιακό τραγούδι της Κύπρου που θα κυκλοφορήσει από την Spider Music τον Ιανουάριο. Επιπλέον ετοιμάζω ορισμένες εμφανίσεις για το επόμενο διάστημα. 

https://www.facebook.com/AngelsPRmusicPromotion/ https://www.instagram.com/angelsprmusicpromotion