Εικαστική έκθεση Upcycling Art στο Μ.Ε.C. Παιανίας

Με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία, μια Διεθνώς επιτυχημένη έκθεση και τέσσερις καλλιτέχνες έρχονται να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν το φιλότεχνο και μη κοινό σε φλέγοντα θέματα όπως η ανακύκλωση,η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια μιας Διεθνούς Επαγγελματικής Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών όπως η 5η VERDE.TEC θα παρουσιαστεί μια εικαστική έκθεση από τέσσερις διακεκριμένους καλλιτέχνες με δημιουργίες τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η επαγγελματική έκθεση VERDE.TEC είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις Τεχνολογίες του Περιβάλλοντος, την Κυκλική Οικονομία και τις καινοτόμες Έξυπνες Πόλεις. 

Μετά τις τέσσερις επιτυχημένες προηγούμενες εκθέσεις στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας έρχεται η 5η VERDE.TEC να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο χώρο της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας και Υπηρεσιών.

Μία από τις  μεγάλες καινοτομίες της έκθεσης για το 2023 είναι η συμμετοχή των τεσσάρων εικαστικών που καλούνται να δημιουργήσουν μια Περιβαλλοντική Gallery στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τίτλος της έκθεσης “REGENESIS”.

Η φιλοσοφία της επαναγέννησης των όντων συναντά αλληγορικά την ζωή των υλικών που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους έχοντας υπηρετήσει των πρωταρχικό σκοπό κατασκευής και ύπαρξης τους με το δυσάρεστο πολλές φορές αποτέλεσμα να έχουν απορριφθεί στο περιβάλλον.

Στο σημείο αυτό έρχονται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τη φαντασία και τις εμπνεύσεις τους να μεταμορφώσουν αυτά τα αντικείμενα αναπλάθοντας την ύλη δίνοντας τους μια νέα ζωή και ένα νέο σκοπό ύπαρξης ως έργα τέχνης.

Υλικά όπως μέταλλο, γυαλί, ξύλο και πλαστικό θα πρωτοστατούν στα έργα των καλλιτεχνών με απώτερο σκοπό να αναδείξουν την προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας και τη συμμετοχή των απορριμμάτων ως υλικών δημιουργίας έργων τέχνης.

Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους διαμέσου των δημιουργιών τους σε μια κοινή δυνατή φωνή περνώντας στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες της έκθεσης το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντίληψης ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέχνη ακόμα και από κατώτερης καταγωγής υλικά όπως τα απορρίμματα.

Ευχή και προσδοκία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι να μην στερηθούν οι επόμενες γενεές μια ζωή αρμονική με την φύση και την τέχνη.

Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί συνεισφέρουν με τον τρόπο τους για ένα καλύτερο αυριανό κόσμο με λιγότερη ρύπανση και περισσότερη τέχνη.

Συμμετέχοντες εικαστικοί:

ΚΟΣΜΑΣ ΓΛΥΚΑΣ 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΑΝΤΟΥΡΗΣ