Εγκαίνια του Προξενείου του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Πρωθυπουργού του. Επίτιμος Πρόξενος ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Τα ιστορικής σημασίας εγκαίνια έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Καθηγητή Δρ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος μίλησε με θερμότατα λόγια για τον Επίτιμο Πρόξενο, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ειδική σημασία και συμβολισμό που έχει το Προξενείο για την ενταξιακή προσπάθεια της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την πολυεπίπεδη εμβάθυνση των σχέσεων με την Ελλάδα.

Ο εορτασμός των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλειστό κύκλο, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρουσία σύσσωμης της Θρησκευτικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και επιχειρηματικής ηγεσίας της Βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άνθιμος, και την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας του Μαυροβουνίου, Αλεξάντερ Στιόβιτς, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Άνα Βουκαντίνοβιτς, Πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο ιδρυτής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα κ. Χρήστος Βαρδίκος, εκπρόσωποι του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και σημαίνοντες επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος.